Politerno > Україна і світ > Сотні українців вже скористалися безвізом з ЄС (Відеотрансляція)

Сотні українців вже скористалися безвізом з ЄС (Відеотрансляція)

  • 11 Червня, 2017
  • 1480 Переглядів
  • 0

За кілька годин дії безвізового режиму з ЄС, що відкрилися встигли скористатися сотні українців.

Про це повідомляє Департамент Консульської служби МЗС України.

Консули в Румунії, Польщі, Словаччини, Угорщини доповідають, що проблем не виникло: громадяни України безперешкодно перетинають кордони країн ЄС за біометричними паспортами.

“Загальна кількість українців, які перетнули кордон ЄС, станом на 5.35 вимірюється сотнями. Консули продовжують вести моніторинг ситуації в пунктах пропуску. У разі виникнення труднощів – консул поруч”, – відзначають в МЗС України.

Рішення Європейського Союзу в безвізові поїздки громадян України вступило в силу в неділю, 11 червня 2017 року, о 0.00 за місцевим часом європейських країн. У МЗС створено робочу групу, яка буде працювати цілодобово і оперативно відстежувати ситуацію на кордонах з країнами-членами ЄС.

З набранням чинності найважливішого рішення привітав президент України Петро Порошенко. “Безвізовий режим для України заробив! Слава Європі! Слава Україні! “- Зазначив він.

“Вітаємо всіх громадян України з цим важливим моментом! Безвіз – це наша спільна історична перемога! “- додали в МЗС України.

Нагадаємо, 17 травня в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акта, яким буде запроваджений безвізовий режим для громадян України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE