Politerno > Україна і світ > Перевертні нового зразка – бандити в погонах (Відео)

Перевертні нового зразка – бандити в погонах (Відео)

  • 11 Червня, 2017
  • 542 Переглядів
  • 0

МВС перетворюється у велику ОЗУ (організоване злочинне угруповання). Дві банди, в які входили колишні і діючі співробітники силового відомства, були затримані в Запоріжжі. Інформація пройшла, як щось буденне, але це серйозний сигнал лиха для всієї системи.

Керівництво МВС не раз заявляло про те, що вони борються за очищення своїх рядів від недобросовісних співробітників, але при цьому кожен день когось ловлять за руку. За кількістю “перевертнів в погонах” МВС переплюнуло всі відомства разом узяті. Поліція криміналізується на очах, пише РІА Новини Україна

Банди Запоріжжя

Оперативники СБУ в Запоріжжі затримали дві банди з колишніх і діючих працівників МВС. В одне бандформування входили шість чоловік – один колишній співробітник спецпідрозділу “Беркут” і діючі співробітники поліції з карного розшуку та спецпідрозділу “КОРД”. Інформатори зливали їм дані про тих, у кого вдома зберігається велика сума готівки і, під виглядом проведення обшуку, поліцейські з’являлися на порозі будинку жертви.

Погрожуючи вогнепальною зброєю і фізичною розправою, відбирали майно і гроші. Троє підозрюваних були затримані під час чергового розбійного нападу на квартиру запорожця, де вони знайшли 100 тис. гривень. Але там була організована засідка. Пізніше були затримані і інші.

За даними СБУ, з початку року банда “перевертнів” пограбувала як мінімум три квартири. З жертвами не церемоняться. Не згодних розлучатися з готівкою били. А близько року тому в тому ж Запоріжжі була ліквідована група, що спеціалізувалася на викраденні автомобілів, в яку входили дві жінки – слідчі поліції і троє жителів Запоріжжя з сумнівною репутацією.

Поліцейські розробили систему викрадення автомобілів з подальшим їх викупом. Автомобілі викрадали їх знайомі, вони ж “кришували” злочинну діяльність членів групи і пропонували потерпілим повернути авто за винагороду. Якщо господар відмовлявся платити, його автомобіль продавався за підробленим техпаспортом і номерними знаками, з перебитими номерами двигуна і кузова. За свої послуги поліцейські отримували до п’ятдесяти відсотків вартості викраденого авто.

Під час обшуків правоохоронці вилучили карабін “МКМ”, травматичний пістолет, знаряддя для викрадення автомобілів і “общак” банди.

Поліція свавілля

За останній час повідомленям про затримання співробітника поліції на хабарах та інших злочинах не здивувати. У Вінниці недавно прибулого на службу в поліцію слідчого підозрюють в систематичних крадіжках речових доказів у кримінальних виробництвах. Він привласнював гривні, долари, євро, золоті вироби та інші цінні речі, які здавав в ломбард.

А в Київській області затримали банду на чолі з начальником поліції, яка планували викрасти росіянина і вивезти його в РФ за $ 17 млн. нагороди. За неофіційними даними, мова йде про Володимира Крупчака, власника Обухівського картонного комбінату. До угруповання викрадачів входили троє.

Серед них – непрацюючий підприємець Володимир Бова, 1979 року народження. Другий підозрюваний – пенсіонер, 1967 року народження,  Гарумов Магомедганіл Гаджиевич з Дагестану. І головний фігурант – Денис Ярославський, 1985 року народження, уродженець Харкова. Кілька років тому 33-річний Ярославський очолив Голосіївський райвідділ поліції Києва, попередній керівник якого “попався” на хабарі в сумі 20 тис. грн і $ 700. За що і був звільнений.

Разом з ще одним співробітником правоохоронних органів, його підозрюють у вимаганні грошей з підприємців. А останнім часом Ярославський керував поліцією Обухівського району, де, за деякими неофіційними даними, цікавився незаконним видобутком піску. Але попався на підготовці викрадення бізнесмена. Він – головний фігурант у цій справі. Хоча Ярославський стверджує, що його підставили.

Риба гниє з голови

Зрощення криміналу з поліцією було очікувано і прогнозовано. Дуже багато співробітників міліції не пройшли люстрацію і були змушені покинути службу. Молоді і здорові, вони залишилися не при справах. Нових набирали на швидку руку, щоб якось скоротити дефіцит кадрів. Відверто кажучи, в поліцію прийшли не найкращі. І, як видно, навіть підвищення зарплат у відомстві не рятує від спокус вкрасти, урвати, забрати.

“Це погано, що колишні співробітники МВС пішли по кримінальній доріжці, але це було очікувано. У 90-х роках, коли з міліції йшли люди пачками, їх тут же вербували злочинні угруповання. Було дуже багато ОЗУ, в які влилися колишні опера, слідчі , криміналісти, бійці спецпідрозділів. Їх знання і досвід цінувалися на вагу золота. Сьогодні все повторюється, пристойну роботу знайти складно, а виживати якось треба

Але і ті, хто сьогодні служать, на жаль, стикаються із соціальною несправедливістю.

“Міністр -…мільйонер, його заступники йому не уступають. Молода вискочка Дєєва, яка в 20-ть з копійками років стала заступником міністра, отримує щомісяця премію в півмільйона гривень за інтенсивність праці, а поліцейський, який працює без вихідних, максимум 10 тисяч в місяць. І потім вони вимагають від підлеглих чесності, . порядності і старанності.

По суті, їх штовхає на злочини сама система, яка створила такі умови”, – розповідає РІА Новини України Андрій співробітник МВС Кондрашев.

На жаль, як зазначає підполковник міліції, щоб це все виправити, знадобляться роки. А поки ми кожен день будемо дізнаватися про те, що хтось із колишніх або нинішніх скоїв злочин.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE