Politerno > Україна і світ > Посольство: Насіров може постати перед судом у Великій Британії

Посольство: Насіров може постати перед судом у Великій Британії

  • 16 Червня, 2017
  • 1665 Переглядів
  • 0

Стосовно голови ДФС, який має британський паспорт, розпочато кримінальну перевірку. Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби України Роман Насіров може постати перед судом у Великій Британії.

Про це повідомили на сторінці британського посольства у Facebook.

Дипломати висловили глибоку стурбованість з приводу нещодавнього рішення Солом’янського районного суду Києва, де докази, надані Великою Британією в рамках справи проти Насірова, були визнані неприйнятними та відхилені.

“На цьому етапі відповіді органи Великої Британії вивчать усі факти, щоб встановити, чи мали місце кримінальні правопорушення з боку громадянина Великої Британії, який може постати перед судом у Сполученому Королівстві”, – сказано у повідомленні.

Посольство підкреслило, що справа Насірова підкреслює нагальну потребу в незалежній і прозорій судовій системі та необхідність якнайшвидшого створення спеціалізованого антикорупційного суду, до складу якого будуть входити ретельно перевірені судді, які належним чином зможуть розглядати корупційні справи проти високопосадовців.

“Велика Британія підтримує реформи в Україні. Саме тому 06 липня ц.р. у Лондоні пройде конференція з питань реформ в Україні. Реформа української судової системи є важливою складовою програми Уряду України. Зазначена конференція надасть подальшу можливість українській владі продемонструвати її відданість реальному прогресу в реформуванні судової системи та боротьбі з корупцією” – зазначили британські дипломати.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE