Politerno > Україна і світ > Трамп підтвердив, що перебуває під слідством через звільненого голову ФБР

Трамп підтвердив, що перебуває під слідством через звільненого голову ФБР

  • 16 Червня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 16 червня, президент США Дональд Трамп підтвердив, що перебуває під слідством. Він є об’єктом розслідування через звільнення глави ФБР Джеймса Комі.

Про це господар Білого дому написав в своєму twitter-мікроблозі.

При цьому, за словами Трампа, розслідування проти нього веде людина, яка і бувла ініціатором звільнення Комі. Проте він не став називати ім’я слідчого.

“У відношенні мене веде розслідування людина, яка веліла мені звільнити директора ФБР, за те, що я звільнив директора ФБР”, – написав президент.

Трамп назвав все це “полюванням на відьом”.

Газета The Washington Post 14 червня, з посиланням на джерела, повідомляла, що звільнення Комі розслідує спеціальний прокурор США і колишній директор ФБР Роберт Мюллер.

Трампа підозрюють у перешкоджанні роботі правосуддя. За даними видання, Мюллер повинен допитати керівників кількох американських розвідслужб.

Спецпрокурора цікавить, чи не звертався до них президент з проханням припинити розслідування Комі стосовно колишнього радника президента з національної безпеки Майкла Флінна.

Мюллер також займався розслідуванням можливого втручання Росії в президентські вибори в США.

10 травня Трамп звільнив директора ФБР Комі за рекомендацією генерального прокурора США Джефф Сешнс. Той рекомендував Трампу призначити на пост директора ФБР більш досвідчену людину.

The New York Times писала, що американський президент просив Комі припинити розслідування стосовно Флінна. В ввою чергу, Джеймс Комі розповів, як Трамп вимагав від нього “лояльності” та чому він документував їхні розмови

Газета підкреслює, що таким чином президент намагався перешкодити розслідуванню його зв’язків з Росією.

Флінн 14 лютого 2017 року визнав, що розповів невірну інформацію про характер своїх переговорів з послом Росії в США Сергієм Кисляком.

Після цього ФБР почала розслідування про зв’язки членів передвиборної кампанії Трампа з російською розвідкою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE