Politerno > Україна і світ > Радикали спробують зірвати “КиївПрайд”, затесавшись в ряди його учасників

Радикали спробують зірвати “КиївПрайд”, затесавшись в ряди його учасників

  • 17 Червня, 2017
  • 1663 Переглядів
  • 0

Вже завтра по спеціально перекритій для цього центральній частині Києва пройдуть “Маршем Рівності” представники ЛГБТ-спільноти. Очікується, що відстань в 1200 метрів вони пройдуть в компанії високого гостя – вже вдруге на подібний перфоманс приїде депутат Європарламенту Ребекка Хармс.

Захід за права сексуальних меншин також знаходиться на постійному контролі у впливових представників дипломатичних місій в Києві.

Напередодні старту заходу його організатори в черговий раз звернулися до учасників “КиївПрайд” з проханням дотримуватися максимальних заходів безпеки і до входу на стартовий п’ятачок “Маршу Рівності” намагатися не висловлювати свою приналежність до заходу.

Також в пам’ятці для учасників вказані рекомендовані атрибути зовнішнього вигляду: непомітний одяг, бігове взуття (кросівки або кеди), а також стандартні для учасників акцій протесту аксесуари – заряджені мобільні телефони, рюкзаки для свободи рук і т.п. З метою забезпечення безпеки ЛГБТ-маршу буде перекриватися рух не тільки по наземній частині столиці, а й цілого ряду станцій метро. Причому вхід в підземку вузлових точок прибуття і відходу учасників буде дозволений тільки учасникам прайду.

Організатори заходу кажуть, що такі заходи безпеки пояснюються тим, що їм регулярно надходять сигнали про підготовку провокацій. Традиційно найбільше їх очікують від представників праворадикальних націоналістичних організацій.

Як відомо, заявивши про свою незгоду з “гей-шабашем”, вони також мають намір проводити свої акції. Їх формат заявляється як мирний, але з уточненням – завжди щось може піти не так.

Сьогодні найбільш знакові “радикали” втратили зв’язок, адже всі публічні заяви вже були зроблені раніше. Підготовка до зриву “Маршу Рівності” групами націоналістів ведеться в декількох напрямках. По-перше, висловлюючись словами нардепа Дмитра Яроша, побратими-націоналісти “чистять зброю”. Вони запасаються амуніцією та інвентарем для атак на “прайдовців”, поповнюють запаси фаєрів, петард, зеленки і навіть ножів.

Крім того, на завтра розписуються маршрути патрулювання центральної частини столиці. Відповідно до одного з планів дій радикалів, вони мають намір влаштовувати облави біля виходів з метро і на автобусних зупинках.

По-друге, частина націоналістів має намір затесатися в ряди самих ЛГБТ-активістів.

Ці групи розвідників можуть заявлятися на Марш рівності в якості учасників і влаштувати провокації зсередини, намагаючись посіяти паніку.

Джерела повідомляють, що поліція залучила собак і кінноту. У столичному управлінні Нацполіціі повідомили про масштабні заходи, які вживаються правоохоронцями для забезпечення порядку на “Марші рівності”. У тому числі і по профілактичній роботі з радикалами.

“Ми вже знаємо: хто і яким чином буде намагатися впливати… З ними ми маємо справу не один рік”, – заявив заступник глави МВС Сергій Яровий.

Головне завдання, яке ставлять перед силовиками – “загортати” потенційних супротивників “КиївПрайду” ще до їх проходу в периметр проведення заходу. Для цього по всьому маршруту його проходження будуть виставлені загороджувальні турнікети, фільтраційні коридори і 4 КПП з перевіркою учасників за допомогою металодетекторів.

За даними джерел у поліцейських будуть на руках сформовані бази даних у вигляді певних досьє на найбільш публічних опонентів ЛГБТ-акцій. Їх природно, не пропустять. Також буде здійснюватися вибірковий огляд документів і змісту сумок “сумнівних” учасників “прайду”.

Крім цього, заходи безпеки будуть здійснюватися і по відношенню до тих, хто вже увійшов на територію проведення перфомансу. Тут курсуватимуть кінологи з собаками і навіть кінна поліція.

Також “Марш” планує взяти в оточення відразу 10 груп швидкого реагування, в разі потреби їм готуються прийти на допомогу дві посилені слідчо-оперативні групи.

Читайте також: Лідера ОУН Коханівського зробили рекламою для гей-параду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE