Politerno > Україна і світ > Ольга Березюк другу добу голодує під Львівською міськрадою: Садовий радить триматися

Ольга Березюк другу добу голодує під Львівською міськрадою: Садовий радить триматися

  • 21 Червня, 2017
  • 1978 Переглядів
  • 0

Акція голодування Керівника департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольги Березюк під будівлею Львівської міськради. Фото: Микола Тис/ZIK

Керівник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк, яка понад добу голодує під будівлею Львівської міськради, виглядає стомлено, але каже, що почувається добре. Вона зізнається, що дуже хоче їсти, однак налаштована триматися, доки не буде конкретних кроків з боку міського голови Львова у вирішенні проблеми сміття.

Про це 21 червня повідомив кореспондент IA ZIK.

Ольга Березюк розповіла, що керівництво міськради проявляє вдавану турботу щодо її стану здоров’я.

Акція голодування Керівника департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольги Березюк під будівлею Львівської міськради. Фото: Микола Тис/ZIK

“Євген Бойко (директор департаменту “Адміністрація міського голови”, – ZIK) хотів викликати кожні дві години мені “швидку”. Вони вдають турботу, що аж смішно. Вчора приїжджала “швидка”, міряли тиск. Сьогодні не приїжджала, але все добре. Їсти вже дуже хочу, але є люди, які 10 днів витримують”, – зазначила О.Березюк.

Усю ніч жінка провела перед будівлею Ратуші, спала у спальному мішку на кріслі. “П’яні туристи горланили, але ніхто не підходив. Прийшли багато громадських активістів, які тут мене чатували”, – додала вона.

Наразі Ольга Березюк не має наміру припиняти голодування.

“Треба, щоби Андрій Іванович хоч щось зробив. Як він їздив до громад? Настільки добре медійно висвітлюється кожен його крок, але нема інформації про це, що він кудись їздив. Тому що не було цього. Можливо, кількох лідерів громадських думок збирав і обговорював…”, – пояснює посадовець.

Акція голодування Керівника департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольги Березюк під будівлею Львівської міськради. Фото: Микола Тис/ZIK

Сьогодні вона планує виставити плакат з нуликами, у які міста “їздив” А.Садовий домовлятися про прийом сміття чи про ділянку під сміттєпереробний завод.

По дорозі на роботу до Ольги підійшов міський голова Львова, запитав, як вона себе почуває, застеріг не курити та порадив триматися. “Вона свідома людина. Вона ж політик. Вона свідомо прийняла рішення. Я поважаю рішення людини. Я думаю, якщо сьогодні Зубко виконає усі доручення, розблокують вивезення сміття з міста Львова, то питання врегулюється само собою”, – зазначив А.Садовий журналістам.

Мер традиційно відводить від себе відповідальність, зазначає, що ситуація зі сміттям може змінитися сьогодні після наради за участю віце-прем’єра Геннадія Зубка. Зокрема, очікує конкретних рішень щодо ділянки під полігон ТПВ та гарантії щодо вивезення сміття зі Львова на два роки.

“Я їздив багато по області. Є міста, які не бояться і з нами працюють: Буськ, Новояворівськ, Чевоноград трошки приймає. Сьогодні Стрий почав приймати. Миколаїв, мабуть, прийме рішення. Але ці об’єми не покривають того, що продукує громада Львова. А враховуючи перенакопичення, яке є, треба відкривати полігони у Західній та Центральній Україні”, – зазначив Садовий.

Як повідомлялося, керівник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк оголосила безстрокове голодування під Львівською міськрадою на площі Ринок, 1 на знак протесту проти бездіяльності міського голови Андрія Садового у вирішенні проблеми сміття.

Згодом “укропівець” Олександр Сироїд долучився до Ольги Березюк і голодування під Ратушею.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE