Politerno > Україна і світ > Глава Приватбанку Шлапак написав заяву про відставку

Глава Приватбанку Шлапак написав заяву про відставку

  • 26 Червня, 2017
  • 1711 Переглядів
  • 0

Глава правління “ПриватБанку” Олександр Шлапак подав у відставку

Про це повідомляє прес-служба установи – “Шлапак виконав у повній мірі поставлені завдання щодо стабілізації ситуації в банку та проведення аудиту фінансового стану “ПриватБанку” й найближчим часом планує завершити антикризову каденцію на посаді голови правління ПАТ “ПриватБанк”.

При цьому наголошується: заява Шлапака про відставку “вже подана Наглядовій раді банку та може бути розглянута під час її наступного засідання наприкінці липня”.

Разом з тим, за інформацією dubinsky.pro, причиною самовідставки Шлапака є його “небажання бути колектором” – “У нього була домовленість, що стягнення проблемної заборгованості банку буде курирувати Нацбанк. Позаяк керівництво НБУ змінюється, він розуміє, що вся відповідальність за стягнення ляже на нього і підтримки держави не буде. Тому він йде”.

Крім того, те ж видання, посилаючись на джерела в Наглядовій раді “ПриватБанку”, зазначає: іншою причиною такого рішення Шлапака є річний звіт банку, “з якого випливає, що підтверджений рівень інсайдерських кредитів банку – менше 6% портфеля (тоді, як НБУ говорив про 99.4%, що і було підставою для націоналізації)” – “Ці розбіжності – основа для судового рішення щодо незаконності націоналізації і повернення банку власникам. Шлапак не хоче за це відповідати”.

Нагадаємо, на думку юристів, Україна втратила від націоналізації “Приватбанку” більше, ніж від війни на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE