Politerno > Україна і світ > Білий дім заявив про відсутність законопроекту про санкції проти Росії

Білий дім заявив про відсутність законопроекту про санкції проти Росії

  • 27 Червня, 2017
  • 1237 Переглядів
  • 0

Прийнятий сенатом в США законопроект про санкції проти Росії був ініційований з процедурними порушеннями, тому зараз він “не існує”, заявив в ході брифінгу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

“Палата представників розглядає можливість роботи над поправками”, – сказав Спайсер.

Відповідаючи на питання про те, чи підтримає Білий дім законопроект про санкції, він відповів, що це залежить від суті запропонованих заходів. “Я не буду коментувати гіпотетичні (питання)”, – зазначив Спайсер.

У відповідь на питання про те, чи підтримує президент будь-які “каральні заходи” щодо Росії, Спайсер сказав, що Трамп займається “тихою дипломатією”. “Поки ми не будемо готові про щось оголосити, ми не будемо тут про це говорити”, – додав прес-секретар президента.

Санкції, за які сенат проголосував в середині червня, стосуються інвестування в російські трубопроводи, залізниці і суверенний борг, а також обмежують дозволений термін кредитування банків, які вже знаходяться під обмежувальними заходами з 30 до 14 днів. Сенатори також запропонували заборонити президенту приймати рішення про зняття санкцій без схвалення Конгресу.

Після сенату законопроект надійшов на розгляд в палату представників, але там заявили, що поправки прийняті з порушенням конституції: вони стосуються бюджету, а ініціювати їх в цьому випадку має право лише палата. У сенаті законопроект пообіцяли переглянути, виключивши з нього спірні пункти.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон раніше попереджав, що поправки можуть позбавити Білий дім гнучкості у відносинах з Росією. У разі відмови президента Дональда Трампа підписувати законопроект він може вступити в силу, якщо поправки підтримають як мінімум дві третини членів в кожній палаті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE