Politerno > Україна і світ > Регламентний комітет Ради підтримав усі три подання ГПУ на Михайла Добкіна

Регламентний комітет Ради підтримав усі три подання ГПУ на Михайла Добкіна

  • 12 Липня, 2017
  • 1696 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 12 липня, регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Михайла Добкіна (Опозиційний блок) і дав позитивне рішення.

Таке рішення прийняла більшість членів комітету.

“З огляду на вищевказане, Комітетом прийнято рішення рекомендувати направити всі подання на розгляд голові ВР”, – зазначив заступник голови регламентного комітету Верховної Ради України Павло Пинзеник.

“Я сам проголосую за зняття з себе недоторканності, але кінцева мета у Юрія Віталійовича заховати мене в тюрму і як можна на довше”, – заявив на комітеті Добкін, додавши, що готовий відповідати за себе.

“Згоден з арештом. Готовий до всього. Якщо мені судилося пройти свій шлях, то я його пройду. Я там був, як і ви, Юрій Віталійович. Це буде ще одним підтвердженням того, що справа має політичний підтекст”, – резюмує Добкін.

Регламентний комітет назвав подання на зняття недоторканності, проведення слідчих дій і можливе затримання і арешт законними, але недостатньо мотивованими.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від Оппоблоку Михайла Добкіна 29 червня.

Генпрокуратура підозрює Михайла Добкіна в земельних махінаціях на 226 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що 11 липня Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з трьох (Полякова, Розенблата та Довгогоз п’яти представлених народних депутатів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE