Politerno > Тернопільщина > Тернопільський прокурор, який убив батька і мачуху, чекає суду під домашнім арештом

Тернопільський прокурор, який убив батька і мачуху, чекає суду під домашнім арештом

  • 2 Серпня, 2017
  • 2312 Переглядів
  • 0

Відстороненому від посади прокурору загрожує довічне ув’язнення

Справу тернопільського прокурора Ігоря Чайки, який в минулому квітні вбив свого батька і мачуху в Рівненській області, передали до суду.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області. Обвинувальний акт щодо працівника прокуратури направлено в Дубенський райсуд Рівненської області.

Нагадаємо, 1 квітня в приватному будинку в Дубно Рівненської області було знайдено мертвою місцевого адвоката Віту Шаблій. Вбивство 43-річної жінки інкримінують старшому синові її чоловіка В’ячеслава Чайки – колишнього начальника рівненського обласного управління МВС.

У нього вбивця також випустив декілька куль, проте чоловік вижив і був госпіталізований в реанімаційне відділення районної лікарні.

Підозрюваний у вбивстві своєї мачухи – 29-річний прокурор Тернопільської обласної прокуратури. Він працює у відділі нагляду за додержанням законів органами по боротьбі з організованою злочинністю. Одружений, виховує неповнолітнього сина.

Що ж привело до страшної розправи в сім’ї, яку багато в місті поважали і добре знали?

Як вдалося з’ясувати, передісторію подій, які призвели до кривавої розв’язки, слід шукати задовго до цього. У 55-річного полковника міліції у відставці В’ячеслава Чайки є 17-річний син, – їхня спільна дитина з другою дружиною адвокатом Вітою Шаблій.

Однак подружжя узаконило свої стосунки не так давно. Лише кілька років тому чоловік офіційно розлучився зі своєю першою дружиною, з якою у нього в шлюбі двоє синів – 29 і 9 років.

В ході шлюборозлучного процесу почалася процедура поділу майна. Протягом останніх трьох років йшли судові тяжби щодо будинку – його ніяк не могли мирно поділити між собою колишнє подружжя. Перша дружина запевняла, що старий цегляний будинок (де, до речі, і сталося вбивство) з численними прибудовами, в якому виросли їхні спільні діти, повинен дістатися їй.

Колишній чоловік вважав інакше і не віддавав майно. Тоді старший син нібито зажадав продати це житло і розділити гроші. Батько і на це не погоджувався.

Ходять чутки, що напередодні трагедії В’ячеслава Чайку сильно побили невідомі, підкарауливши його на вулиці. Чоловікові нібито навіть довелося звертатися за медичною допомогою. Підозрюючи, що в організації інциденту може бути причетний син, побитий не став подавати заяву в поліцію. Він розраховував, що конфлікт все-таки вдасться вирішити мирним шляхом. Вийшло інакше …

– У той день я порався по господарству на вулиці, – згадує 55-річний В’ячеслав Чайка, якому після поранення ще важко говорити. – Дружина зайшла в будинок щось мені принести, але чомусь довго не поверталася. Через якийсь час я відправився подивитися, що її затримало.

У будинку побачив, як тоді здалося, незнайомого чоловіка. Він стояв до мене спиною, голову прикривав капюшон від куртки. Перша думка – злодій! Я накинувся на нього і звалив з ніг. Незнайомець вистрілив у мене з пістолета. Отримавши поранення, я впав поруч, ми стали боротися на підлозі. Злочинець продовжував стріляти, але більше в мене не потрапив. Під час боротьби, яка продовжилася на вулиці біля сходів, зловмисник почав завдавати мені ударів рукояткою пістолета по голові.

У нього закінчилися патрони – розстріляв вже всю обойму. Раптом капюшон з голови нападника впав, і я впізнав у ньому … старшого сина. Від несподіванки мене на секунду немов паралізувало. Нарешті я щосили відштовхнув його від себе, вбіг в будинок і закрив за собою двері.

Стікаючи кров’ю чоловік близько хвилини утримував ручку двері, яку намагався повернути залишився зовні син. Нарешті нападник пішов, і В’ячеслав Чайка зміг перевести дух. У будинку чоловіка чекала жахлива картина – в одній з кімнат на підлозі він виявив в калюжі крові непритомну дружину. Чоловік ще не знав, що вона мертва.

Пізніше з’ясується, що в Віту Шаблій стріляли з близької відстані. Вона отримала смертельні поранення в голову і серце. У жінки не було шансів вижити. 55-річний батько – згодом помер у лікарні.

За попередньою версією, причиною трагедії став розділ між колишнім подружжям майна, а саме – цього будинку. Тут і стався злочин (фото ТРК “Рівне”)

Суд застосував до підслідного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Також за клопотанням прокуратури Рівненської області Ігор Чайка відсторонений від займаної посади.

У зв’язку з тим, що санкція п.1 ч.2 ст.115 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі довічно, процесуальним прокурором роз’яснено обвинуваченому право на розгляд обвинувального акта щодо нього судом присяжних.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE