Politerno > Тернопільщина > На останній сесії облради погодили фінансування Тернопільського аеропорту

На останній сесії облради погодили фінансування Тернопільського аеропорту

  • 4 Серпня, 2017
  • 1845 Переглядів
  • 0

Під час шостого пленарного засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради депутати розглянули питання діяльності тернопільського аеропорту, навколо якого, свого часу, чинились неабиякі баталії між керівниками області.

Під час засідання, перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний запропонував розглянути проект рішення про створення спільного з міською радою Тернополя комунального підприємства для підтримки аеропорту.

“За погодження очільника обласної ради я звернувся з листом до міського голови Тернополя щодо створення спільного комунального підприємства для підтримки та фінансування аеропорту”, – зазначив Василь Деревляний.

“Тернопільська міська рада дала добро. Думаю, що ми маємо прийняти відповідне рішення, підготувати необхідні документи та не ігнорувати допомогою міста у цьому питанні”,  – додав лідер обласної “Батьківщини”.

Депутатський корпус підтримав пропозицію Василя Деревляного і під час розгляду проекту проголосував за створення такого спільного підприємства.

Як відомо, на останній сесії міськради, 28 липня, депутати справді прийняли відповідне рішення.

У міській раді проінформували, що діяльність нового комунального підприємства буде спрямована на відновлення роботи та подальший розвиток тернопільського аеропорту. Частка міста у статутному капіталі новоствореного КП становитиме більш ніж 50%.

Як повідомив міський голова Сергій Надал, місто долучиться до фінансування, закупівлі обладнання та проведення ремонтних робіт, аби тернопільський аеропорт нарешті відновив роботу.

Засновником даного комунального підприємства зі сторони мерії виступить КП “Підприємство матеріально-технічного забезпечення”, котре візьме участь у розробці та підписанні засновницького договору, а також подання, підписання усіх необхідних документів для державної реєстрації юридичної особи спільного підприємства.

Під час внесення змін до обласного бюджету, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Степан Скибиляк повідомив, що за рахунок перевиконання доходної частини загального фонду бюджету області пропонується спрямувати 500 тисяч гривень на капітальний ремонт шатрового даху приміщення Тернопільського аеровокзалу.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE