Politerno > Україна і світ > Виведення “Укрзалізниці” з-під контролю Мінінфраструктури суд визнав незаконним – Омелян

Виведення “Укрзалізниці” з-під контролю Мінінфраструктури суд визнав незаконним – Омелян

  • 4 Серпня, 2017
  • 1511 Переглядів
  • 0

Окружний адмінсуд Києва прийняв рішення, згідно якого “Укрзалізницю” було виведено з-під порядкування Мінінфраструктури незаконно.

Про це, як повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні представники Мінінфраструктури отримали судове рішення, відповідно до якого суд визнав незаконним рішення КМУ про передачу ПАТ “Укрзалізниця” з підпорядкування Мінінфраструктури. Відповідну постанову прийнято сьогодні Окружним адмінісудом Києва, який визнав незаконною та нечинною постанову Уряду від 18.01.2017 # 52 “Про внесення змін до Статуту ПАТ “Укрзалізниця”, – зазначив він.

Зокрема Омелян повідомляє, що суд дійшов до висновку про протиправність дій Мінекономрозвитку в частині підготовки та внесення на розгляд уряду проекту зазначеної постанови.

“Судом встановлено численні порушення законодавства, зокрема непогодження проекту постанови із заінтересованими органами влади, непроведення правової експертизи Мін’юсту. Крім того, проект не розглядався на засіданні урядового комітету та не включався до порядку денного чергового засідання КМУ”, – підкреслив міністр.

За результатами розгляду справи суд визнав виключне право Мінінфраструктури на розроблення проектів актів про внесення змін до Статуту ПАТ “Укрзалізниця” як міністерства, компетенція якого у таких питаннях є домінуючою.

“Після набрання законної сили таким судовим рішенням “Укрзалізниця” повернеться додому”, – додав урядовець.

18 січня стало відомо, що Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив новий статут ПАТ “Укрзалізниця”, згідно з яким, Міністерство інфраструктури втрачає право бути органом управління компанії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE