Politerno > Україна і світ > Українцям запропонують національну віртуальну криптовалюту замість е-гривні

Українцям запропонують національну віртуальну криптовалюту замість е-гривні

  • 4 Серпня, 2017
  • 1302 Переглядів
  • 0

Для українців буде створена своя віртуальна валюта. Засновник організації “Біткоіни фундація України”, творець біржі криптовалют KUNA Михайло Чобанян заявив про запуск розробки КріптоГривні.

Рішення форсувати розробку пов’язане з небажанням втрачати час на запуск національної криптовалюти. Адже питання розробки КріптоГривні, яке зазначене у плані розвитку НБУ-2020 для зниження обороту готівкової гривні, загальмувалося.

“НБУ планував розробку е-гривні. Але голови Національного банку немає. Є тільки виконуючий обов’язки. І по суті, розробки заморожені. А час втрачати не можна. Тому вирішили розробляти свою КріптоГривну”, – пояснив Чобанян.

Він вважає, що запуск проекту допоможе оцінити, як можна працювати з національною криптовалютою в звичному для українців середовищі.

“Ще ніхто не експериментував з національними криптовалютами. Ми хочемо створити майданчик для глобальних експериментів.

Після експериментів на Альфа і Бета-тестах, для підтримки інтересу спробуємо попрацювати (“пограти”) з реальною гривнею. Ми прив’яжемо баланс КріптоГривні до балансу на нашій біржі. Вона буде забезпечена 1: 1. Будуть передбачені деякі обмеження, але в цілому все буде працювати”, – поділився планами Чобанян.

І зауважив, що розробки власних криптовалют вже ведуться в Англії, Китаї та у ряді інших країн.

Джерело: Forklog

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE