Politerno > Україна і світ > Аудит Міноборони виявив мільйонні розтрати в 24-й бригаді

Аудит Міноборони виявив мільйонні розтрати в 24-й бригаді

  • 7 Серпня, 2017
  • 1396 Переглядів
  • 0

В ході проведення планового аудиту в 24 окремій механізованій бригаді, яка дислокується у Львівській області, було виявлено ряд порушень, що призвели до втрат на суму майже 5 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Основна сума порушень, це більше 4,2 млн гривень, пов’язана з “безпідставним завищенням обсягів та вартості послуг з харчування”. Зокрема, протягом минулого року щодня безпідставно перебували на триразовому харчовому забезпеченні від 200 до 450 офіцерів і контрактників.

“Викликає сумніви і той факт, що зафіксована майже 100 відсоткова явка на прийоми їжі в підрозділі офіцерів і контрактників, навіть у вихідні та святкові дні”, – відзначили в Міноборони.

Також було виявлено понад 433 тисячі гривень незаконних витрат на виплату заробітної плати. Гроші були виплачені військовослужбовцям, які самовільно залишили військову частину, і не мали права на отримання грошового забезпечення на час розслідування.

Крім цього, було виявлено недостачу майна продовольчої служби на суму близько 185 тисяч гривень.

У зв’язку з цим, міністр оборони Степан Полторак наказав провести детальну перевірку зазначених фактів. За результатами роботи спеціальної комісії буде дана оцінка законності прийнятих керівництвом військової частини рішень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE