Politerno > Україна і світ > НАБУ здійснює три кримінальних провадження щодо службовців НАЗК

НАБУ здійснює три кримінальних провадження щодо службовців НАЗК

  • 9 Серпня, 2017
  • 1433 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро України розслідує три кримінальних провадження щодо дій службових осіб НАЗК.

Про це повідомили у НАБУ у відповідь на запит УП.

“Детективи Головного підрозділу детективів НАБУ здійснюють досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях щодо дій службових осіб НАЗК”, – сказано в повідомленні.

“Два з цих проваджень відкриті за фактом можливого вчинення службовими особами НАЗК кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст 191 КК України”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється щодо привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

“У рамках ще одного кримінального провадження розслідуються факти, попередньо кваліфіковані за статтею 366-1 КК України”, – зазначається у відповіді НАБУ.

Стаття 366-1 стосується Декларування недостовірної інформації.

“Повідомлення про підозру службовим особам не здійснено”, – додали у відповіді НАБУ.

Про кого саме йдеться у повідомленні не зазначається. Також у прес-службі НАБУ “Українській правді” відмовились називати прізвища.

У НАБУ також підтвердили, що не здійснюють досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо можливого безпідставного нарахування та виплати зарплати голові і членам НАЗК. І також підтвердили, що на свій запит від 3 травня 2017 року до Кабміну отримали відповідь, що уряд не надавав дозволу на преміювання членів НАЗК.

В той же час у НАБУ наголосили, що ще восени 2016 року після аналітичної оцінки дійшли висновку, що “існують правові колізії та прогалини у чинному законодавстві, які зробили можливим нарахування та виплати премій членам НАЗК всупереч принципам бюджетної системи України”.

У документі зазначили, що “З метою усунення зазначених проблем”, НАБУ надіслало свої пропозиції Нацагенції з питань державної служби.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE