Politerno > Україна і світ > Названо імена затриманих за розкрадання на проекті “Стіна”

Названо імена затриманих за розкрадання на проекті “Стіна”

  • 9 Серпня, 2017
  • 1598 Переглядів
  • 0

Підозри затриманим швидше за все будуть оголошені сьогодні, зазначив очільник САП

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив імена затриманих вчора осіб, які причетні до розкрадання коштів проекту “Стіна”.

“Вчора за наслідками обшуків, було затримано сім осіб. Затриманий був Олександр Томанюк, це начальник будівництва ресурсного забезпечення адміністрації Державної прикордонної служби України. Целко Володимир, це колишній начальник першого окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби. Майданович В’ячеслав, це офіцер виробничого – технічного відділення, це той, хто здійснював технічний нагляд”, – сказав очільник САП.

Окрім того, він повідомив, що затримані також були і директори фірм, які мали виконувати роботи.

“Директор ТОВ “БуцЦетр Витязь”, який здійснював роботи. Олександр Кашуба, директор ТОВ “Агентство захисту інформації”. Сергій Значко, колишній заступник керівника ДП “Чернігівський облавтодор”. І один із посередників, який був і координатором між суб’єктами господарювання, які ці роботи частково вели, частково не вели, і службовими особами Державної прикордонної служби”, – сказав Холодницький.

 

Також він зазначив, що підозри затриманим швидше за все будуть оголошені сьогодні.

“Ми будемо наполягати на триманні під вартою з можливістю внесення застави. Щодо суми застави, то наша задача, щоб була відшкодована сума завданих збитків. Максимальна сума застави на всіх 16 млн грн”, – додав Холодницький.

Нагадаємо, вчора, 8 серпня, НАБУ та САП затримали шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів проекту “Стіна”.

Відомо, що на реалізацію проекту “Стіна”, станом на 1 лютого 2017 року, вже витрачено 600 млн грн.

При цьому, за інформацією ДПСУ, за планом заходів з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, станом на 31 січня цього року, було облаштовано 83,2 км загороджувального паркану.

У ДПСУ, також заявили, що на завершення проекту “Стіна” потрібно ще 3,4 млрд грн.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE