Politerno > Україна і світ > Трамп методично послаблює Порошенка – політолог

Трамп методично послаблює Порошенка – політолог

  • 9 Серпня, 2017
  • 1605 Переглядів
  • 0

Навколо шиї українського президента затягується антикорупційний зашморг

Не довіряючи Порошенкові, Вашингтон продовжує методично намотувати навколо його шиї “антикорупційний зашморг”, який можна в будь-який момент остаточно затягнути. Якщо Банкова спробує “кинути” Трампа з виконанням Мінських угод.

Ключову роль в “примусі до послуху” грає НАБУ, яке почало активно розслідувати схеми, які годують цю владу. З одного боку, почали рити під “Роттердам +”, де в частках з Ахметовим щільно сидить Банкова.

А ще цікавіший той факт, що американці через НАБУ тепер зібралися навести шороху в “Центренерго”, годівниці Банкової з 2014 року. Саме ця компанія зараз закуповує американське вугілля. А значить: у Вашингтоні дають сигнал Порошенкові, що на “вугіллі Трампа” вкрасти грошей не вийде, оскільки республіканцям не потрібні скандали. А це ще “мінус” потенційні мільйони доларів, які могли б зайти в кишеню Банкової.

З іншого боку, у вівторок був арештований ряд чиновників Держприкордонслужби за розкрадання на проекті “Стіна”. Найцікавіше, що гроші крали там “під дахом” Авакова-Турчинова. А тепер контоль “за розпилом” грошей на “Стіну” перейшов до Банкової (після заміни голови Держприкордонслужби).

І там уже потирали руки в надії “освоїти” 500 млн до кінця року. А тут з обшуками НАБУ. Тобто – сигнал від американців, що за корупційною “Стіною” тепер пильно стежать. І стало на Банковій сумно.

Таким чином, Трамп максимально послаблює Порошенка. Оскільки в Україні сильний тільки той президент, який одноосібно тримає всі корупційні потоки. Не боячись ніяких правоохоронних органів.

І використовуючи корупційні гроші для перемоги на виборах. І саме ось цю “силу Порошенка” методично руйнують американці, щоб зробити його ще більш слухняним.

А в перспективі – і не дозволити стати президентом в 2019-му …

Дмитро Корнійчук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE