Politerno > Україна і світ > “Стіна Яценюка” – НАБУ затримало чиновників ДПСУ та підрядників за розкрадання грошей

“Стіна Яценюка” – НАБУ затримало чиновників ДПСУ та підрядників за розкрадання грошей

  • 8 Серпня, 2017
  • 1493 Переглядів
  • 0

Детективи НАБУ разом із працівниками САП затримали шістьох підозрюваних у розкраданні коштів на будівництві об’єкту “Стіна” на кордоні України. Серед затриманих чиновники Держприкордонслужби та представники підрядників.

Про це повsдомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

“Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали шістьох осіб у рамках розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету України, виділених для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО та Автономної Республіки Крим (так званий проект «Стіна»)”, – розповіли в НАБУ.

Зловмисники підозрюються в злочинах за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 210 (викрадення, розтрата майна зі зловживанням службовим становищем і нецільове використання бюджетних коштів у особливо великих розмірах).

У бюро відзначили, що серед затриманих є як чиновники Держприкордонслужби, так і представники підприємств-підрядників будівництва «Стіни».

Всіх затриманих зараз перевозять до будівлі НАБУ в Києві для вручення письмового повідомлення про підозру.

Нагадаємо, 7 серпня керівник ДПСУ Петро Цигикал розповів про плани відомства витратити на будівництво об’єкта «Стіна» 500 мільйонів гривень у 2017 році.

У липні ГПУ розпочала розслідуванням фактів розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму понад 100 мільйонів гривень під час будівництва «Стіни».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE