Politerno > Україна і світ > Польща робить провокаційний крок, розмістивши у паспорті картинку зі Львова – МЗС

Польща робить провокаційний крок, розмістивши у паспорті картинку зі Львова – МЗС

  • 9 Серпня, 2017
  • 1441 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ України виступило “проти політизації окремих історичних фактів” через випускання у 2018 році в Польщі паспорта з новим дизайном.

У Міністерстві закордонних справ України вручили ноту протесту польському послу Яну Пєклу через наміри розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення Меморіалу орлят на Личаківському цвинтарі у Львові.

Про це йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства.

“Україна розглядає такі наміри як недружній крок, що негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства”, – зазначають у МЗС.

У заяві підкреслюють, що “оцінка історичних подій – справа істориків”. МЗС виступило “проти політизації окремих історичних фактів”.

У 2018 році до 100-річчя незалежності в Польщі буде випущено паспорт у новому дизайні. Зображення меморіалу, присвяченого польським військовим, які загинули в боях з армією Західноукраїнської народної республіки та більшовиками у 1918–1920 роках, уже увійшло до списку затверджених малюнків.

Також розглядають можливість публікації зображення Святих воріт у Вільнюсі, через що глава литовського МЗС Лінас Лінкявічюс уже висловив свій протест.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE