Politerno > Україна і світ > Екс-нардеп Мартиненко кинув вкладників “Діамантбанку” на 6 мільярдів

Екс-нардеп Мартиненко кинув вкладників “Діамантбанку” на 6 мільярдів

  • 19 Серпня, 2017
  • 1491 Переглядів
  • 0

Екс-нардеп повернув собі активи “Діамантбанку” через схему з Фондом гарантування вкладів і бізнесменом Тігіпком.

Бувший депутат Микола Мартиненко кинув вкладників “Діамантбанку”, який був визнаний неплатоспроможним, на 6 млрд гривень.

Про це передає Dubinsky.pro.

Активи “Діамантбанку” у Фонду гарантування вкладів були викуплені бізнесменом Сергієм Тігіпком. Натомість він погодився виплатити клієнтам банку з вкладами до 200 тис. гривень їхні гроші – всього 1,2 млрд гривень.

За це Тігіпко отримав нерухомість банку на 372 млн гривень, а саме: 4 офісних будівлі на Подолі, 30 квартир у житловому комплексі Crystall Park і кредитний портфель.

Водночас не було повернуто гроші приватним вкладникам із загальною сумою депозитів близько 800 млн гривень, юрособам із залишками в 2,2 млрд гривень і іншим банкам, які зберігали в “Діамантбанку” вкладів на суму 2,3 млрд гривень.

За словами журналіста Олександра Дубінського, нерухомість на Подолі було оформлено на фірму “Бізнес Сіті Солюшенс”, яку пов’язують з вищим менеджментом “Діамантбанку”.

У підсумку, вся нерухомість на балансі “Діамантбанку”, яку викупив Тігіпко і відразу ж повернув Мартиненку, була оцінена в 372 млн гривень.

“Таким чином, Мартиненко залишається виплатити Тігіпку ще близько 800 млн гривень основного боргу, а також премію за клопоти, і справа в капелюсі. Погодьтеся, це копійки, проти списаних валових зобов’язань банку банкрута на 7,1 млрд гривень”, – резюмував журналіст.

Нагадаємо, Національний банк за рекомендацією Фонду гарантування вкладів ліквідував “Діамантбанк”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE