Politerno > Тернопільщина > Чи вдасться Надалу вкотре “порішати” справу своєї довіреної особи?

Чи вдасться Надалу вкотре “порішати” справу своєї довіреної особи?

  • 22 Серпня, 2017
  • 2769 Переглядів
  • 0

Відкриття фонтану на бульварі Данила Галицького, котрий також зводила фірма Мазурика (2013 р.)

17 серпня у Тернополі правоохоронці вкотре взялися “розслідувати”одну з багатьох узаконених схем збагачення високопосадовців Тернопільської міської ради.

Як відомо, бюджет Тернополя лише у 2017 році становить 2 мільярди 100 мільйонів гривень.

Також не є секретом, що центральні діячі в мерії напряму не крадуть, а освоюють фінансові потоки, під час ремонтів доріг, приміщень, укладання бруківки і т.п. За інформацією інтернет газети “Про все” минулого четверга працівники СБУ області займались вилученням документації, яка стосувалась фінансової звітності за 2015-2017 роки. Слідчі вилучили не тільки липову інформацію, але й “чорну бухгалтерію” – записи щоденників, блокноти і т.п.

З перевірених джерел “Про все” стало відомо, що досудовим розслідуванням встановлено, що у мерії вже діє шахрайська схема під прикриттям керівництва міськради. За даним фактом ще з 16 лютого ведеться кримінальне провадження. Правоохоронці вже на цьому етапі слідства встановили, що представники ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” завищували до 30% відомості щодо закуплених матеріалів.

За 2015-2017 роки цим товариством освоєно понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів Тернопільської міської ради. Орієнтовна сума збитків становить 20 мільйонів гривень.

Для прикладу, дана фірма проводила ремонт входу в парк імені Тараса Шевченка в районі пам’ятника Степану Бандері. На ці потреби з бюджету використали 7 мільйонів 930 тисяч гривень. Згідно проекту, там проводилось укладання щебеню фракції на 2 мільйони гривень. Теоретично щебінь мав коштувати 750-800 гривень за метр кубічний, а насправді закуплявся за 150-250 гривень за куб значно гіршої якості. За підрахунком правоохоронців вкрали 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Зрозуміло, що Сергій Надал особисто відповідати не буде за такі фінансові авантюри. Проте, загроз для очільника міста повстає багато: Василь Мазурик може розповісти багато цікавого про свою діяльність під дахом мера, а якщо візьме усе на себе, то обрізані фінансові потоки суттєво вплинуть на справи колишнього податківця, який прикривається “патріотизмом” своєї партії, що яскраво виражений у брехні, лицемірстві та нехтуванні громадських інтересів заради власної наживи.

До речі, Василь Мазурик, власник цієї фірми згідно реєстрів, займається також виробництвом бруківки, яку активно стелять по всьому місту (“Брук-ТОН”). Ну а це вже одна з центральних “жил” накопичення каси Сергія Надала. Ну і ні для кого не є секретом, що пан Мазурик є його довіреною особою.

Комерційні структури, які дотичні до Мазурика, ніколи не були обділені бюджетними грішми. З того часу, як ТМР очолив Сергій Надал, фірми Мазурика почали активно вигравати усі тендери, пов’язані з ремонтами.

Довідка: У 2017 році ТОВ “ТОМ-Інвестбуд” освоїла тендерів на суму 59, 6 млн. грн.. (!). А у 2016 році сума залишилась практично такою ж…

Не офіційно, Мазурика та Надала характеризують як друзів, яких пов’язує бізнес. Не дарма у 2015 році, під час виборів до Тернопільської міської ради Сергій Віталійович включив Мазурика у список партії “Солідарність правих сил”, яку неофіційно курував безпосередньо мер.

Зокрема, до списку потрапили і його вірна заступниця Вікторія Остапчук, і один з улюблених будівельників Василь Лило. Серед них був і Мазурик.

P.S

У 2015 році велась закулісна боротьба за освоєння десятків бюджетних мільйонів.  На капремонт так званих пішохідних зон міська казна виділила понад 20 мільйонів. Це 5 великих об’єктів – капремонт бульварів Данила Галицького (2 черга), Вишневецького, Куліша, 4 черга реконструкції Набережної, капремонт фронтальної доріжки в парку Топільче. По 4 перших об’єктах проведені тендери та йдуть або вже завершені роботи. За результатами відкритих торгів освоювали  бюджетні гроші дві комерційні структури – товариства “Тернопільбуд” та “ТОМ- Інвестбуд”. Фірма будівельного магната Лила виконувала  роботи на Данила Галицького та Набережній. Загальна сума – близько 9,2 мільйони гривень. Відповідно – 2,7млн. і 6,5 млн. гривень.

Товариство “ТОМ-Інвестбуд” перемогло у торгах на капремонт бульварів Вишневецького (4,1 млн. гривень) та Куліша (5,8 млн. грн.). Загалом сума освоєних коштів  скласла  9,9 млн. гривень. Та Василь Мазурик більше відомий у Тернополі як власник ПМП “Нортон”.

Цікавий факт: за збігом обставин саме “Нортон” є генеральним партнером (очевидно, що й спонсором) телепрограми на одному з провінційних каналів, яка активно піарить комунальні здобутки мерії Надала.

За матеріалами Громадського інформаційного порталу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE