Politerno > Україна і світ > Король Іспанії вивів півмільйона людей на демонстрацію

Король Іспанії вивів півмільйона людей на демонстрацію

  • 27 Серпня, 2017
  • 1251 Переглядів
  • 0

Король Іспанії Філіп VI очолив демонстрацію проти тероризму в Барселоні, яка пройшла через десять днів після терактів в Каталонії, що забрали життя 15 людей.

Разом з монархом в перших рядах маніфестації, яка пройшла вулицями каталонської столиці, йшов прем’єр-міністр Іспанії Маріано Рахой і люди, які 17 серпня першими прийшли на допомогу постраждалим від атаки ісламістів.

Це були не тільки поліцейські у формі і лікарі в білих халатах, а й продавці магазинів з бульвару Рамбла, де вантажівка наїхала на перехожих, які допомагали постраждалим.

Вони стояли за широким банером, на якому було написано гасло “No tinc por” – “Я не боюся” каталонською мовою.

Також в руках у демонстрантів, які засуджують войовничих ісламістів, були гасла проти ісламофобії, а в числі учасників маніфестації була мусульманка в хіджабі. Крім того, були і плакати, які засуджують продаж іспанського зброї Саудівській Аравії.

За даними поліції, всього в демонстрації взяли участь близько півмільйона людей.

Філіп VI став першим королем, які взяв участь в демонстрації після відновлення монархії в Іспанії в 1975 році. Його батько Хуан Карлос, який посів престол після смерті диктатора Франсиско Франко і відрікся від нього в 2014 році, ніколи цього не робив.

Іспанський монарх і прем’єр продемонстрували солідарність на тлі суперечностей, пов’язаних з бажанням влади Каталонії провести неофіційний референдум про незалежність у жовтні цього року.

Під час маршу за спиною у короля і прем’єр-міністра майоріли каталонські прапори, які служать символом прихильників незалежності автономної області. А деякі демонстранти спробували освистати Філіпа VI і кричали йому “йди”.

Прем’єр-міністр Рахой, в свою чергу, закликав усіх вийти на марш, щоб довести єдність Каталонії і решти Іспанії в боротьбі з терором.

Що стало з нападниками.

У другій половині дня 17 серпня фургон скоїв наїзд на перехожих на бульварі Рамбла в центрі Барселони, особливо популярному серед туристів. Автомобіль проїхав понад 500 метрів на швидкості близько 80 км / год і зупинився на площі Бокерія. Водієві тоді вдалося сховатися.

Пізніше в 120 кілометрах від Барселони в приморському місті Камбрільс автомобіль також скоїв наїзд на пішоходів. Поліція застрелила п’ятьох нападників.

Жертвами атак в Каталонії стали 15 осіб, понад 100 були поранені. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угрупування “Ісламська держава”.

Джерело

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE