Politerno > Україна і світ > Партнери з нас сміються: економіст розповів про новий виверт влади

Партнери з нас сміються: економіст розповів про новий виверт влади

  • 31 Серпня, 2017
  • 1478 Переглядів
  • 0

Захід лобіює на посаду глави НБУ свою людину, однак, президент “тягне гуму”, щоб повністю контролювати фінрегулятора

Економіст Андрій Новак в інтерв’ю Politeka прокоментував факт, що вже п’ять місяців НБУ залишається без голови.

“Це ще один з елементів, на які наші партнери дивляться і спершу не розуміють, а потім сміються. Як це голова НБУ може бути у відпустці уже п’ять місяців? Це взагалі не передбачено чинним законодавством. Той факт, що в умовах війни, економічної кризи в ключової інституції країни немає керівника – нонсенс”, – розповів Новак.

Експерт пояснив, що глава НБУ – це пропрезидентська людина, тому Петро Порошенко хотів би замінити “шило на мило” – одну свою людину на іншу. Але цього не хочуть західні партнери України, які висувають свої кадрові вимоги. Тому президент зацікавлений в тому, щоб тягнути час.

При цьому Захід може прив’язати призначення нового глави НБУ до надходження наступного траншу фіндопомоги. В такому випадку є ймовірність, що главу регулятора призначать.

“Навіть з прагматичної точки зору вони повинні розуміти, кому дають свої гроші. Якщо ж такого тісного зв’язку не буде, то президент і далі буде тягнути час”, – додав Новак.

Нагадаємо, що економіст Андрій Новак пояснив, що обвал гривні в майбутньому практично неминучий. Таким чином уряду найлегше виконувати бюджет і підтримувати великих олігархів-експортерів.

У той же час для простих українців подібний сценарій не обіцяє нічого доброго.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE