Politerno > Україна і світ > Саакашвілі розповів про три сценарії влади щодо його повернення в Україну

Саакашвілі розповів про три сценарії влади щодо його повернення в Україну

  • 31 Серпня, 2017
  • 1430 Переглядів
  • 0

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі перед поверненням на Україну у вересні заявив, що знає про три варіанти дій влади на момент його прибуття в країну.

Про це повідомляє “Інтерфакс“.

Саакашвілі заявив, що після поїздки по європейським країнам 10 вересня в 12.00 буде “законно і легально перетинати український кордон в пункті пропуску “Краковець”, де чекає не тільки своїх прихильників, а й українських громадян, небайдужих до долі країни.

На його думку, влада готує три сценарії на час його повернення: не пустити його через кордон, відібрати паспорт і видворити назад до Польщі; пропустити на Україну, але потім затримати під різними приводами і почати процес екстрадиції або ж влаштувати “заворушки” на кордоні.

“Я хочу сказати владі: чим більше вони будуть здійснювати ці кроки – тим більше вони будуть переходити на бік беззаконня. Я ніяких злочинів не скоював, нічого не порушував”, – заявив політик.

Він додав, що чув, що міністру внутрішніх справ Авакову доручили контролювати наземні пункти, а СБУ – аеропорти.

“Спеціально приймають закон проти мене у Верховній Раді і вводять кримінальну відповідальність за нелегальний перетин кордону”, – додав Михайло Саакашвілі.

Колишній президент Грузії нагадав, що йому в декількох європейських країнах надходили пропозиції отримати громадянство, у нього є і робоча віза в США.

“Але я все кинув, поїхав сюди (до Польщі – ред.) та готуюся до повернення в Україну, незважаючи на те, що у них є кілька сценаріїв”, – сказав політик.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко указом позбавив громадянства України Михайла Саакашвілі.

Сам політик в цей час знаходився в США, пізніше він прибув до Польщі з українським паспортом, потім відправився в Литву.

Як повідомило УП джерело в оточенні президента України, екс президент Грузиї та екс-голова одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі міг втратити громадянство через те, що під час заповнення відповідних документів не вказав інформації про судимості.

У Держприкордонслужбі України повідомили, що прикордонники в разі спроби Саакашвілі перетнути держкордон будуть діяти відповідно до законодавства країни.

Колишній радник глави МВС, а нині глава Соціалістичної партії Ілля Ківа погрожує особисто розстріляти народних депутатів, які 10 вересня поїдуть зустрічати Михайла Саакашвілі на кордон.

Народний депутат від фракції “Радикальної партії” Ігор Мосійчук також закликав українських прикордонників стріляти у лідера “Руху нових сил” Михайла Саакашвілі та його прибічників у разі спроби прориву чи блокування державного кордону України.

Тим часом у Генпрокуратурі заявили, що Михайло Саакашвілі може потрапити в Україну тільки після оформлення візи.

Читайте також: Громадянства позбавлений. Як жив в Україні Михайло Саакашвілі: квартири, автомобілі та дозвілля

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE