Politerno > Україна і світ > Сім’я Суркісів разом з діловими партнерами подали 42 позови проти НБУ

Сім’я Суркісів разом з діловими партнерами подали 42 позови проти НБУ

  • 4 Вересня, 2017
  • 1583 Переглядів
  • 0

Президент “Динамо” Ігор Суркіс і його старший брат Григорій, а також пов’язані з ними особи подали 42 позови проти Національного банку України.

Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень,повідомляє ЕП.

Іншими позивачами, зокрема, виступають батько Ігоря і Григорія – Рахміль Суркіс, Світлана Суркіс (дочка Г.Суркіса), Марина Суркіс (дочка І.Суркіса), Поліна Ковалик (є одним з акціонерів А-Банку), А-Банк, футбольний клуб “Динамо” (І.Суркіс – президент клубу). Також позивачами виступили пов’язані з Суркісами офшорні компанії – Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP.

Майже всі позови подано до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов’язаними з Приватбанком, через що їх кошти в банку підлягали примусовому обміну на акції додаткової емісії (bail-in) під час націоналізації фінустанови.

За даними держреєстру, Київський апеляційний суд 6 і 18 вересня розгляне апеляції на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 17 травня 2017 року, який задовольнив позови А-Банку і шести зазначених фізичних осіб.

Крім цього, в даний час не визначена дата засідання Вищого адміністративного суду, який повинен розглянути заяви про оскарження рішення Київського апеляційного суду від 27 липня і рішення Окружного адмінсуду від 20 березня 2017 року, якими частково задоволено позовні вимоги ФК “Динамо”.

Кабінет міністрів 18 грудня минулого року прийняв рішення про націоналізацію “Приватбанку” і покупку Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.

На етапі тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

27 грудня 2016 року Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження за позовом А-банку до НБУ, Фонду гарантування і тимчасового адміністратора Приватбанку.

Голова правління Приватбанку Олександр Шлапак заявив, що в пред’явлених банку позовах йдеться про суми близько 1 млрд гривень зобов’язань перед сім’єю Суркісів і близько 360 млн гривень за зобов’язаннями перед колишніми акціонерами банку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE