Politerno > Україна і світ > Петренко: Мін’юст передасть запит на екстрадицію Саакашвілі в ГПУ

Петренко: Мін’юст передасть запит на екстрадицію Саакашвілі в ГПУ

  • 5 Вересня, 2017
  • 1408 Переглядів
  • 0

Міністерство юстиції України передасть запит Грузії на арешт і видачу Міхеіла Саакашвілі до Генеральної прокуратури для перевірки.

Про це УП проінформував міністр юстиції Павло Петренко.

“У відповідності до кримінально-процесуального законодавства Міністерство юстиції пересилає отриманий від грузинської сторони запит і супровідні документи у обсязі 94 сторінок до Генеральної прокуратури України для проведення екстрадиційної перевірки”, – сказано у повідомленні Мін’юсту.

Петренко пообіцяв додатково поінформувати у разі виникнення нової інформації.

У прес-службі Юрія Луценка отримати коментар з приводу запиту на Саакашвілі поки що не вдається.

Як повідомлялось, сьогодні, 5 вересня, Міністерство юстиції України отримало від Головної прокуратури Грузії новий запит на розшук, взяття під варту та екстрадицію Михайла Саакашвілі.

За даними грузинської прокуратури, Саакашвілі є обвинувачуваним у чотирьох провадженнях: протиправне привласнення чи розтрата чужого майна у великому розмірі, вчинена групою осіб із використанням службового становища; умисне завдання тяжкої шкоди здоров’ю; зловживання службовими повноваженнями особою, що займає державно-політичну посаду, та перевищення повноважень шляхом насильства чи з застосуванням зброї та образою гідності потерпілого.

У надісланих на адресу Мін’юсту України документах зазначається, що суддя Колегії у кримінальних справах Тбіліського міськсуду обрав для Саакашвілі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, згодом екс-президента оголосили у розшук.

Головна прокуратура Грузії гарантувала ГПУ, що цей запит “не має на меті переслідування особи за політичними мотивами”, що Саакашвілі не інкримінуватимуть інші статті і не видадуть третій державі без згоди України.

Як відомо, 27 липня президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України, виданого у травні 2015 року.

Саакашвілі заявляв, що 10 вересня прибуде з Польщі на кордон України і через пункт пропуску “Краковець” спробує в’їхати в Україну.

Раніше джерела в керівництві ГПУ заявляли, що, якщо Саакашвілі опиниться на території України і Грузія надішле третій запит про екстрадицію, – його видадуть.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE