Politerno > Україна і світ > В центрі Києва підірвано автомобіль із сім’єю чеченця з добровольчого батальйону імені шейха Мансура (Фото – Відео)

В центрі Києва підірвано автомобіль із сім’єю чеченця з добровольчого батальйону імені шейха Мансура (Фото – Відео)

  • 8 Вересня, 2017
  • 1841 Переглядів
  • 0

Затримання Махаурі в центрі Києва в січні цього року

Сьогодні в районі 18:00 в Києві недалеко від Бессарабської площі вибухнув автомобіль, де перебувала жінка з дитиною і чоловік. За офіційними даними, вибухнув автомобіль Toyota Camry.

Швидка забрала постраждалих – це жінка з дитиною, про те, наскільки важким є їх стану нічого не відомо. За попередніми даними жінці відірвало ногу. Водій загинув.

Після вибуху водії з сусідніх машин почали намагатися гасити палаюче авто.

“Загоряння було не сильне і вистачило всього одного вогнегасника. Швидка і пожежники приїхали вже через 5 хвилин – зазначає свідок Олексій. – Я бачив чоловіка, який ніс на руках закривавлену дитину, але я точно не впевнений, що дитина була з підірваної машини”.


За даними українських ЗМІ, загиблий був чеченцем з добровольчого батальйону імені шейха Мансура по імені Тимур Махаурі. За деякими даними, під час чеченської війни він воював проти федеральних сил і є особистим ворогом Кадирова. За офіційними українськими даними він громадянин Грузії і був відомий в кримінальних колах.

Ця людина вже потрапляв в зону уваги ЗМІ. Нагадаємо, 16 січня 2017 в Києві поліція затримала озброєного чоловіка з посвідченням на ім’я “розвідника” Тимура Махаурі. Тимур Махаурі був відомий тим, що три роки тому його затримала турецька влада за підозрою у вбивстві відразу п’яти чеченців, які переховувалися в цій країні від російського правосуддя.

Турецька преса тоді звинувачувала його в роботі на Кремль і писала, що Махаурі найбезпосереднішим чином причетний до ліквідації самого Шаміля Басаєва. “Цей ув’язнений (Махаурі) підготував вантажівку, від вибуху якої в липні 2006 року загинув Басаєв. Хоча, звучать і припущення, що Махаурі міг не знати, що вантажівку зі зброєю, відправлену ним Басаєву, чекісти начинили вибухівкою”, – писали ЗМІ.

Радник глави МВС Антон Геращенко назвав інцидент терактом. Однак Росію поки не звинуватив.

Поліція не знає, хто був за кермом – жінка чи чоловік.

В соцмережах вже пов’язали вибух авто на грузинських номерах з майбутнім поверненням в Україну Михайла Саакашвілі.

Це вже четверте замах на Махаурі, кажуть знайомі загиблого.

Вулиця Скоропадського в Києві перекрита.

Товариш по службі Тимура Леонід розповів “Страні”, що вони воювали разом в Авдіївці. Підозрює “російський слід”.

За даними блогера Анатолія Шарія, в машині був автомат.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE