Politerno > Україна і світ > Головне питання – як Україні вийти з історії із “проривом Саакашвілі”, – очільник “Автомайдану” (Відео)

Головне питання – як Україні вийти з історії із “проривом Саакашвілі”, – очільник “Автомайдану” (Відео)

  • 11 Вересня, 2017
  • 1377 Переглядів
  • 0

У ситуації із Саакашвілі влада обрала неправильну позицію. Наші європейські партнери взагалі не зрозуміли, що відбулось на кордоні, тож основне питання – як зараз вийти із цієї ситуації.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив очільник “Автомайдану” Олексій Гриценко.

У ситуації із Саакашвілі влада обрала “тупу” позицію, наполягаючи на своїй правоті. Тому ми й отримали таку історію на кордоні. На думку експерта, не треба було чини спротиву у в‘їзді в Україну екс-президенту Грузії. Влада мала б надати йому можливість отримати документи, за якими позбавили громадянства, і захищати себе в суді. Це було б по-європейськи і не виникало б жодних проблем, а очільники держави залишили б гідне обличчя.

“Та вони вирішили йти на “жестяк” і доводити свою правоту. Як колись за Майдану – Янукович і Клюєв. Тож це і викликало саме таку реакцію. Нам ще довго доведеться усе це “розгрібати” й на міжнародному рівні, адже ЄС не розуміє, що взагалі відбулося”, – зазначив Гриценко.

Тож зараз основне питання – як вийти із цієї ситуації. Адже, якщо тиск продовжувати, загострення лише зросте.

“Велика кількість політичних сил та незадоволених владою громадян – свідомо чи несвідомо – буде підтримувати цей рух. Такі дії можуть вилитись у черговий майдан із поганими наслідками. Можна ж спробувати усім заспокоїтись і вирішити це питання”, – вважає експерт.

Гриценко вважає, що залишений Саакашвілі у автобусі паспорт – справді випадковість. Адже, враховуючи рівень напруги, таке могло статись із будь-ким.

“Я свій в потязі ледь не загубив. Просто залишив його там, де сидів, і потім довелось повертатися за документом. Це реально”, – зізнався Олексій Гриценко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE