Politerno > Україна і світ > Ілля Ківа: “Я очолю рух Антісаакашвілі”

Ілля Ківа: “Я очолю рух Антісаакашвілі”

  • 12 Вересня, 2017
  • 1579 Переглядів
  • 0

Колишній радник Авакова розповів чому так і не став стріляти на кордоні в Саакашвілі

За пару тижнів до “прикордонного квесту” колишній радник міністра МВС Ілля Ківа пообіцяв вистрілити, якщо Саакашвілі перетне кордон. Трохи пізніше він, правда, передумав. А в момент феєричного прориву взагалі перебував в Києві і жартівливо запрошував Міхо до себе в гості. Мабуть, вважаючи, що екс-губернатор ніколи не перетне кордон України.

Але доля розпорядилася інакше. Тепер Саакашвілі вже третій день в Україні, а від Ківи ні слуху, ні духу. “Strana.ua” вирішила дізнатися, що він думає про “грузинське прорив” і має намір тепер втілити в життя свої погрози.

– До речі, а ваша пропозиція до Саакашвілі прийти в гості до сили?

– Радий гостям, але не хамам.

– Ви обіцяли розстріляти в Саакашвілі і його групу супроводу, якщо вони незаконно перетнуть український кордон. І ось вони перетнули. Що тепер будете робити? Поїдете стріляти?

– Ні. Стрільба – це була частина комерційного плану прокремлівської режисури.

– Хто режисер?

– За моєю інформацією, дану акцію спонсорували Медведчук (на 70%), і Коломойський – на 30%.

– Вибачте, а Коломойський то яке має відношення до Кремля?

– Дав грошей Юлі – підтримав Кремль.

– Коли ми їхали з Саакашвілі в автобусі, я запитала у нього, звідки гроші на акцію, і чи правда, що він звернувся за допомогою до олігархів. Саакашвілі сказав, що він за деолігархізацію і грошей йому ніхто не давав.

– Вам самій не смішно? Ви ж спілкуєтеся з олігархами. Вони ж вам все розповіли … Ви запитали Міхо, навіщо він зустрічався з Бенею?

– … Саакашвілі поставив мені зустрічне запитання: а на що тут гроші? Він підкреслив, що активісти це волонтери, які приїхали за свій рахунок, а квитки на поїзд не так вже й дорого коштують. Інших витрат, власне, і не було.

– Семен Семенчко привів із собою близько 500 осіб, добре екіпірованих, в бронежилетах. Фото і відео ви бачили. Всі вони були на транспорті, купленому завчасно. В середньому на одну людину було витрачено близько 500 доларів. Середній бюджет акції склав близько 2,5 млн доларів – на екіпіровку активісту та гонорари депутатам.

– Не скажу про всіх, але, скажімо, ніколи не повірю, що депутати Віктор Чумак або Наталія Новак взяли гонорар за цю поїздку. Я бачила їх в грі. Навряд чи вони там за гроші.

– Не без користі.

– Якщо припустити, що версія про причетності Коломойського до акці – правда, навіщо це Коломойському? Може бути, Саакашвілі новий лідер УКРОПу?

– Саакашвілі не може бути лідером. Він може тільки дратувати. На жаль, від Ігоря Валерійовича останнім часом відвернулася удача. Він став робити нерозумні інвестицій. Вчора за гроші олігархів фактично були оголошені перевибори, тому що ми побачили обличчя депутатів, які порушили закон. Їх занадто багато стає в цьому парламенті.

– Прошу вибачення, але їх дії були реакцією на порушення закону. Не вони перші почали.

– Я б з вами погодився, якби вони боролися за закон. Однак боролися вони за політику.

– Ще раз. Президент позбавив Саакашвілі громадянства. Той спробував в’їхати, щоб довести, що вчинили з ним незаконно. Йому не дозволили в’їхати легально. Поїзд заблокували, кордон – замінували. Довелося перетнути кордон як вийшло.

– Я зараз не про громадянство, а про осквернення кордону. Плюс ви порівнюєте незрівнянні порушення. Позавчора грузини витерли ноги об прикордонників. Кожному чоловікові в нашій країні плюнули в серце.

– Чому ви звинувачуєте в цьому Саакашвілі а не, наприклад, Порошенко чи Авакова? Адже вони перші почали.

– Влада не є далекоглядною, але вчора з ними сталося боже провидіння, що дозволило поставити команду таким чином, щоб не пролилася кров. Влада переступила через амбіції і гординю, щоб зберегти життя українцям.

– А чому ви не поїхали на кордон, щоб допомогти прикордонникам?

– Боюся, не стримався б. Коли я побачив, як Саакашвілі кричав на бойового генерала “барига” і принижував його перед підлеглими, мене переповнив гнів. Якби я знаходився поруч, я б його застрелив.

– І все-таки – хто зупинив потяг з Польщі в Україну, в який сів Саакашвілі?

– При всьому своєму сексизмі готовий заспівати хвалебну оду українським жінкам. Одна “маленька українська дівчина зробила больше, чем цілий державний апарат”.

– Тобто потяг зупинила стюарт Інна?

– Золотий жіночий фонд України – стрижень нації!

– Так може бути потрібно було ланцюжком вибудувати жінок на кордоні – з золотого фонду? Щоб Саакашвілі не пройшов.

– Їх потрібно було посадити в генеральний штаб – для прийняття мудрих рішень.

 – Хто замінував кордон?

– Його не мінували. Це Тимошенко бавилась. Подзвонила і замінувала, щоб додати гостроти подій.

– Вам подобається підсумок її пустощів? Адже якщо це Тимошенко баловалась, то все у неї вийшло, по факту.

– А ви думаєте, це вдалий кінець? Це провал. Тепер всі ці клоуни – поза законом. Раніше у них була можливість апелювати до законності за межами країни, а тепер вони самі – злочинці і терористи, тільки всередині країни.

– Якщо влада посадить Саакашвілі, буде ще більше шуму.

– Не буде. Тиждень пошумлять і перестануть. Саакашвілі – це фактор роздратування, від якого ми дуже швидко змучимось. Я очолю рух Антісаакашвілі. Рух по вичищення нашої країни від бруду.

– А не вийде як з розстрілом?

– В смислі?

– Ну ви погрожували там всіх розстріляти на кордоні, а потім дали задню. У підсумку нікуди не поїхали.

– Я вистрелю тоді, коли цей постріл буде смертельним. Нам підранки не потрібні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE