Politerno > Україна і світ > До України прибуло перше судно з американським вугіллям

До України прибуло перше судно з американським вугіллям

  • 13 Вересня, 2017
  • 1361 Переглядів
  • 0

На борту балкера – 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США

У середу, 13 вересня, о 02:15 до перевантажувального комплексу  ДП “Морський торговельний порт “Южний” пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера – 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ “Центренерго”.

Про це повідомила прес-служба порту.

Стивідори планують впоратися з імпортним вантажем за три доби.

В.о. директора ДП “МТП “Южний” Віталій Жуковський зазначив, що порт виконає графік прийому та відправки вугілля.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер прокоментував: “Сьогодні ми отримали гарну новину, що перша партія американського антрацитового вугілля вже в Україні. Співпраця компанії-члена Палати “Xcoal Energy & Resources” та ПАТ “Центренерго” – це визначний крок для розвитку українсько-американських торговельних відносин”.

Як повідомлялося, в Україну з 8 по 12 вересня прибудуть три кораблі з вугіллям марки “А”.

Наприкінці серпня з порту американського міста Балтімор вийшло судно, завантажене 62 тис. т. енергетичного вугілля, яке має прибути до українського порту “Південний” до середини вересня.

До кінця року очікується поставка 700 тис. т антрацитового енергетичного вугілля із США. Було заплановано, що обсяг першої поставки становитиме 85 тис. т. Проте відправникам удалося швидко знайти трохи менше судно на 62 тис. т.

Як повідомлялось, Українська державна компанія “Центренерго” домовилася про постачання зі США 700 тис. т вугілля антрацитової групи до кінця 2017 року. Вугілля постачатиме американська компанія XСoal Energy & Resources, виконавчий директор якої Ерні Трашер приїхав до України презентувати проект.

21 серпня представники американської компанії XCoal відправили в Одесу першу поставку вугілля об’ємом в 62 тисячі тонн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE