Politerno > Україна і світ > “Український вибір” Медведчука підготував позов проти Лещенка

“Український вибір” Медведчука підготував позов проти Лещенка

  • 13 Вересня, 2017
  • 1662 Переглядів
  • 0

Партія “Український вибір” підготувала позов проти народного депутата від БПП Сергія Лещенка через його заяви про монополізацію ринку скрапленого газу компанією Віктора Медведчука “Proton Energy”.

Про це повідомила прес-служба партії Медведчука.

Як стверджує партія, Лещенко “цілеспрямовано поширює брехливу, явно замовну інформацію про махінації на ринку газу, до яких нібито має стосунок Медведчук”.

В “Українському виборі” вважають, що наредп без жодного доказу звинувачує Медведчука в “змові з владою в особі президента України і керівництва СБУ у використанні “темних” схем за участю нібито контрольованої Медведчуком швейцарської компанії “Proton Energy”.

“За фактами поширення Лещенком брехливої, наклепницької інформації щодо Медведчука В. В. вже оформлено відповідний позов, який стане предметом судового розгляду”, – заявляє прес-служба “Українського вибору”.

“За свої дії йому доведеться нести відповідальність, як це і передбачено законом”, – додали в партії.

Як повідомлялось, наприкінці серпня Сергій Лещенко заявив, що завдяки тиску Служби безпеки України на трейдерів скрапленого газу в кінці 2016-го – на початку 2017 року відбулася монополізація ринку скрапленого газу компанією Віктора Медведчука “Proton Energy”.

За даними Лещенка, швейцарська “Proton Energy Group S.A.” стала імпортувати в Україну близько 40% скрапленого газу також завдяки тому, що “Роснефть” дала їй ексклюзивне права на імпорт газу в Україну.

На прес-конференції у Києві 29 серпня народний депутат Сергій Лещенко заявив, що суттєве подорожчання т.з. автогазу обумовлене тиском Служби безпеки України (перевірки, штрафи, затримки поставок – прим.) на імпортерів цього виду пального в інтересах однієї компанії, яка контролюється кумом Путіна, Віктором Медведчуком.

Як відомо, Віктор Медведчук є кумом президента Російської Федерації Володимира Путіна й має проросійські погляди.

Читайте також: Ринок скрапленого газу зачистили для фірм Медведчука? – “Схеми”

або Монополістами на ринку зрідженого газу є фірми з орбіти Медведчука та “Рошен” – “Схеми”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE