Politerno > Україна і світ > Реформи МВФ, в основному корупційні, – Микола Томенко (Відео)

Реформи МВФ, в основному корупційні, – Микола Томенко (Відео)

  • 14 Вересня, 2017
  • 1331 Переглядів
  • 0

Нині стратегія України має бути спрямована на покращення економіки, натомість зараз ситуація виглядає, як рух по спіралі, бо ми самі нічого не створюємо.

Про це на телеканалі ZIK заявив політик та громадський діяч Микола Томенко.

“Мій аналіз системи роботи із МВФ показує, що насправді це корупційна програма. Не антикорупційна програма, а корупційна”, – заявив гість програми.

Політик наголосив, що він категорично проти використання МВФ для перетворення України у суспільство, де кілька відсотків багатіють, а середній клас зруйнований, натомість абсолютна більшість людей є бідними.

“Я з реформ МВФ підтримую тільки другий пункт – антикорупційні заходи, тільки його треба зробити першим, бо всі решта реформ, в основному, корупційні”, – заявив гість програми.

Микола Томенко наголошує, що нині стратегія України має бути спрямована на покращення економіки, натомість зараз ситуація виглядає так: уряд позичив гроші, віддав інфляційні гроші підвищеної мінімальної зарплати і пенсії, а далі повертає борги.

“Це шлях в нікуди, це рух по спіралі, бо ми самі нічого не створюємо”, – резюмував політик.

Народний депутат України від “Батьківщини” Альона Шкрум наголосила, що немає жодних вимог МВФ, натомість є обіцянка уряду, як ми будемо повертати кошти МВФ, адже це не подарунок, а кредит.

Альона Шкрум нагадала сумну статистику, що 60 відсотків українців живуть за межею бідності.

“Мені не треба чотири чи п’ять, чи 144 реформи, які буде робити Гройсман чи Порошенко. Мені потрібна одна реформа, як вони зроблять економіку України не на 2 відсотки вищим ВВП, а хоча б на 20, хоча б за три роки”, – зазначила нардеп.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні зустрічається з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE