Politerno > Україна і світ > Токсичний Міхо або як будуть намагатися “поховати” Саакашвілі

Токсичний Міхо або як будуть намагатися “поховати” Саакашвілі

  • 14 Вересня, 2017
  • 1364 Переглядів
  • 0

Не зумівши позбавитися від Саакашвілі шляхом позбавлення його громадянства, політичні противники змушені будуть перенести свій удар з лідера на його оточення. В даному випадку – це саме логічне рішення, яке, в кінцевому підсумку, “поховає” всі амбітні плани грузинсько-українського вождя.

Будь-який колектив потребує лідера, перш за все, як захисника. Кожен маленький член спільноти розраховує, що ватажок приведе його і таких самих як він до успішного життя і захистить від будь-яких негараздів. Лідер – це, перш за все, захисник. Якщо він не може захистити своїх соратників, то швидко втрачає авторитет і люди перебігають від нього до іншого лідера, в якому бачать силу.

Сьогодні йдуть арешти тих, хто проривався з Саакашвілі через кордон. Завтра перевірятимуть бізнес, який підтримує Михайла і, зрозуміло, знайдуть масу порушень, без яких жоден бізнес в Україні не працює. Післязавтра візьмуться за ключових фігур в його оточенні.

Ситуація в таких випадках у лідера патова, а доля – не позаздриш. Йому доводиться вибирати між двома варіантами: кинути всі справи і зайнятися витягуванням з в’язниць соратників, загрузнувши в судових засіданнях і повністю зав’язавши себе на цьому напрямку, або ж махнути на тих, кому не пощастило рукою і продовжувати гастролювати по Україні в пошуках горезвісного рейтингу.

У першому випадку втрачається темп і натиск, простір звужується, лідер змушений відволікатися від політичної боротьби і займатися невластивими йому справами. У другому випадку лідер виставляє себе слабаком, нездатним захистити своїх людей і байдужим до їхнього горя, харизма втрачається, ореол всесильного вождя розсіюється, як дим.

Виходячи з того, наскільки Михайло Саакашвілі любить себе, він вибере другий шлях. Буде їздити, як ні в чому не бувало, по Україні і розповідати про злочинну владу. А тим часом кільце навколо нього буде звужуватися, ряди соратників рідшати, і так до тих пір, поки навколо Саакашвілі не залишиться нікого.

Фінал безславний, але закономірний.

Дмитро Бачевський

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE