Politerno > Україна і світ > Не розумію, як можна їх об’єднувати, – політолог про БПП та НФ (Відео)

Не розумію, як можна їх об’єднувати, – політолог про БПП та НФ (Відео)

  • 14 Вересня, 2017
  • 1511 Переглядів
  • 0

Блок Петра Порошенка” – це елементарна партія влади. Якщо завтра Порошенко піде в монастир, БПП навіть не підозрюватиме про своє існування. А ось “Народний фронт” має претензії на певну політичність. Зовсім не зрозуміло, як можна їх об’єднати.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив політолог Віктор Небоженко.

Процес переговорів чи певні домовленості між політичними силами в більшості випадків асоціюються з якимись банальними “договірняками”, коли просто ділять якісь посади в обмін на певну потенційну вигоду під час і після виборчого процесу.

“Завжди потрібна якась зовнішня та внутрішня мотивація, не все вирішують гроші чи страх перед політичним противником. Звісно ж, всі думають про майбутнє. Об’єднання зі сторони влади чи опозиції залежать від того, що буде швидше – президентські чи парламентські вибори. Якщо парламентські, то можливі найнеймовірніші конфігурації”, – вважає Віктор Небоженко.

На його думку, Михеїл Саакашвілі – це ніяка не політична сила, “навіть на мінімальних рейтингах”.

“Всі розуміють, що будь-якого національного лідера можна “виростити” за шість місяців, на якій би мові він не говорив, тільки не бурятською. Ця технологія, яку використовував Петро Порошенко – Саакашвілі, як імітатор реформ, борець з Аваковим, Коломойським, а зараз у нього цю технологію відібрали і використовують інші. Сам Саакашвілі це прекрасно знає, він швидше міжнародний гравець, ніж внутрішньоукраїнський”, – заявив політолог.

Тому, за його словами, не варто говорити, що політична сила екс-президента Грузії з кимось об’єднається, адже триває банальна координація дій різних опозиційних сил, основним об’єктом якої є Петро Олексійович.

Також Небоженко дав оцінку імовірному об’єднанню БПП та НФ.

“Блок Петра Порошенка” – це елементарна партія влади, там немає нічого. Якщо завтра Порошенко піде в монастир, БПП навіть не підозрюватиме про своє існування. А ось “Народний фронт”, незважаючи на свої 1,5%, має серйозні претензії на певну політичність Там є мінімум 4 кандидати в прем’єри. Тому я не зовсім розумію, як можна їх об’єднувати”, – каже експерт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE