Politerno > Україна і світ > НАБУ проводить обшук в Дніпрі у бізнесмена, який позичив гроші нардепу Дейдею

НАБУ проводить обшук в Дніпрі у бізнесмена, який позичив гроші нардепу Дейдею

  • 15 Вересня, 2017
  • 1360 Переглядів
  • 0

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в Дніпропетровській області за місцем роботи та проживання підприємця, який, за словами народного депутата Євгена Дейдея, позичив гроші сім’ї парламентарія.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Слідчі дії проводяться відповідно до постанови суду і є логічним продовженням розслідування детективами НАБУ фактів можливого незаконного збагачення народного депутата Євгена Дейдея, яке було розпочато в листопаді 2016 року.

Обшуки проходять в місті Дніпро і Дніпропетровській області за місцем роботи та проживання підприємця, який, за словами депутата, зайняв кошти сім’ї народного обранця”, – йдеться в повідомленні.

У НАБУ відзначили, що детективи дотримуються процесуального законодавства і стандартів етичної поведінки. Відомство підкреслює, що заяви Дейдея про нібито порушення з боку детективів НАБУ не відповідають дійсності.

“Якщо ж народний обранець має з цього приводу іншу думку, він може оскаржити дії детективів в установленому законом порядку”, – йдеться в повідомленні.

21 червня Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея, в діях якого вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

Після цього регламентний комітет не схвалив зняття недоторканності з депутата Дейдея

У відповідь українські антикорупційні відомства САП та НАБУ заявили, що категорично не погоджуються з оцінкою членів регламентного комітету Верховної Ради щодо подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

Нагадаємо, Верховна Рада України не надала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE