Politerno > Україна і світ > 6500 паломників-хасидів прибудуть в Україну через аеропорт “Одеса”

6500 паломників-хасидів прибудуть в Україну через аеропорт “Одеса”

  • 17 Вересня, 2017
  • 1650 Переглядів
  • 0

У неділю, 17 вересня, в міжнародному аеропорту “Одеса” стартувала програма прийому паломників — хасидів, які прямують в Умань на святкування єврейського Нового року — Рош Ха-Шана

“Всього через одеські повітряні ворота в Україну прибуде близько 6,5 тисячі паломників з Тель-Авіва, для чого буде виконано 29 чартерних рейсів, — повідомили у прес-службі аеропорту.

Особливістю цього року є те, що обслуговування паломників прибувають відбуватиметься в новому, нещодавно відкритому пасажирському терміналі. Тут створені додаткові умови для комфортного перебування, а також організована спеціальна схема розміщення і руху на привокзальній території пасажирського автотранспорту, який доставить  до Умані”.

На період “хасидської програми” в аеропорту посилено заходи безпеки. В організації заходів безпеки приймають участь як українські, так й ізраїльські фахівці. Завершиться згадана програма в міжнародному аеропорті “Одеса” 25 вересня.

Новий рік у іудеїв значно відрізняється від загальноприйнятого, зокрема, в Україні. Ми звикли жити за григоріанським літочисленням, а один з найдавніших народів нашої планети веде початок свого календаря зовсім з іншої дати.

Тому в 2017 році євреї будуть святкувати настання 5778 року. Вони користуються місячним календарем, і терміни початку і закінчення місяців у нас не збігаються.

Рош Ха-Шана — “голова року”, головний єврейський Новий рік, в 2017 році буде відзначатися з 20 по 22 вересня за григоріанським стилем. В це свято юдеї відзначають не просто зміну календарних дат, а день початку людської історії, тобто події, описані в Святому Письмі як день створення перших людей — Адама і Єви, від яких пішов весь людський рід.

Джерело: Факти

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE