Politerno > Україна і світ > ООН: Україні знадобиться 30 років на розмінування теріторії

ООН: Україні знадобиться 30 років на розмінування теріторії

  • 20 Вересня, 2017
  • 1271 Переглядів
  • 0

Люди переступають через міни

З початку АТО в Україні знищено 300 тис. нерозірваних боєприпасів

За попередніми розрахунками ООН, один рік військового конфлікту призводить до десяти років розмінування. Про це повідомив представник Міністерства оборони полковник Максим Комісаров, доповідаючи на круглому столі “Гуманітарне розмінування” у Верховній Раді, поінформував Главком.

За його словами, окрім спадку двох світових війн, нерозірвані боєприпаси лишилися внаслідок діяльності радянської армії та передусім нинішньої агресії РФ.

Площа забрудненої вибухонебезпечними предметами підконтрольної уряду території України становить 7 тис. кв. км, де проживають 1,5 млн людей. Ще 15 тис. кв. км забруднено на непідконтрольній території. Крім цього, сили РФ замінували адміністративний кордон із Кримом.

Комісаров зазначив, що обстріли з боку бойовиків призводять до того, що одна й та ж територія має розміновуватися по кілька разів. При цьому один нерозірваний боєприпас може вбити до 10 людей.

З початку антитерористичної операції – за три роки – було знищено майже 300 тис. небезпечних боєприпасів силами державних служб та міжнародних організацій, таких як The Hallo Trust, DDG та FSD. Комісаров наголосив, що вони працюють на кошти донорів, а не за бюджетні гроші.

Нагадаємо, у 2016 році Україна посіла перше місце за кількістю постраждалих від мін, що використовуються для знищення транспорту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE