Politerno > Україна і світ > В Росії відмовляються від миротворців на всій території ОРДЛО

В Росії відмовляються від миротворців на всій території ОРДЛО

  • 22 Вересня, 2017
  • 1627 Переглядів
  • 0

Російська влада прораховуює ризики щодо надання США летальної зброї Україні, а розміщення місії ООН по всій території Донбасу вважають неприпустимим.

Як повідомляє “УНІАН”, про це заявила офіційний речник МЗС РФ Марія Захарова, коментуючи зустріч глав України та США.

“Зараз осінь 2017 року, і ми бачимо, як слова “летальна зброя” використовуються “президентом миру” майже щодня. Я думаю, що це привід замислитися, в якій ситуації перебуває Україна. Щодо того, прораховуємо чи ні. Звичайно, прораховуємо розвиток ситуації”, – сказала Захарова.

Як зазначила речниця російського МЗС “зараз у стінах Організації Об’єднаних Націй розробляється і опрацьовується російський проект резолюції з приводу участі оонівських миротворчих сил”.

“Багато спекуляцій було на цю тему, дуже багато спекуляцій було у ЗМІ України щодо того, що нібито миротворці будуть розміщуватися на всій території Донбасу”, – заявила речниця російського МЗС.

“Вони (миротворці – ред.) будуть розгортатися на лінії зіткнення, де знаходяться спостерігачі ОБСЄ для того, щоб забезпечувати їх безпеку. Не більше і не менше. Усі двоякі міркування неприпустимі – тут треба бути гранично чіткими”, – підкреслила Захарова.

Також вона додала, що поки зарано говорити про те, який документ ляже на стіл Радбезу для голосування, російський проект резолюції чи інших країн, оскільки над ним ще триває робота.

Як відомо, Україна наполягає на перекритті неконтрольованої частини російсько-українського кордону, оскільки РФ саме через неї поставляє зброю, російських військових і боєприпаси на окупований Донбас.

Пункт про взяття контролю над кордоном є у мінських угодах. Проте позиції України і Росії розходяться в питанні, який з пунктів має бути виконаний раніше.

Президент РФ Володимир Путін заявляв, що він не проти розміщення “блакитних шоломів” по всій території Донбасу.

21 вересня президент Петро Порошенко повідомив, що в США підтримали пропозицію України щодо миротворців на Донбасі.

У Раді безпеки ООН Україна та США відмовилися працювати із запропонованим Росією проектом щодо введення миротворчої місії на Донбас.

Читайте також: “Пропозиція Путіна розділить Україну” – Волкер зробив заяву про миротворців на Донбасі

або Путінський сценарій для Донбасу або нові плани Кремля

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE