Politerno > Україна і світ > Корупційними діями Нацбанку зацікавилися в ЦРУ – Сергій Тарута

Корупційними діями Нацбанку зацікавилися в ЦРУ – Сергій Тарута

  • 26 Вересня, 2017
  • 1746 Переглядів
  • 0

Народний депутат України, засновник партії “ОСНОВА” Сергій Тарута виступив з промовою у Конгресі США. Він взяв участь в обговоренні випадків корупції Національний банк України

Раніше Сергій Тарута повідомив, що їде в Сполучені штати, щоб “робити роботу президента”. Уже тоді депутат анонсував викриття українських корупціонерів перед американськими колегами. Деталі заокеанського вояжу Сергій Тарута повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Тарута під час візиту до США

Депутат розкритикував діяльність Гонтаревої і на посаді керівника компанії ICU: “За Гонтаревою з її минулого місця роботи тягнувся великий шлейф сумнівних фінансових операцій. Компанія ICU надавала допомогу “родині Януковича” у виведенні коштів з України. Зафіксовані факти, коли в розпал Майдану ICU виступала посередником в угодах купівлі-продажу ОВДП банком “Брокбізнесбанк”, який контролював Курченко – “гаманець” Януковича. Буквально через кілька днів після проведення цих операцій “Брокбізнесбанк” збанкрутував”.

Керівник партії “ОСНОВА” привів яскравий приклад махінацій з ПДВ компанії Гонтаревої, в яких брали участь міжнародні компанії “АрселорМіттал Кривий Ріг” і “Каргілл”.

Сергій Тарута також розповів про випадки рефінансування українських банків, що знаходяться на межі банкрутства. Отримані ними гроші були виведені в офшори або закордон. В офіційних документах правоохоронних органах кажуть про можливу причетність Гонтаревої до махінацій з активами ліквідованих банків на суму 12 мільярдів доларів і штучному заниженні вартості активів 68-ми ліквідованих банків для їх продажу за безцінь.

Депутат акцентував увагу конгресменів на тому, що в цих схемах брала участь не тільки Валерія Гонтарєва, але і її заступник Катерина Рожкова.

Тарута попросив допомоги у західних партнерів в міжнародному розслідуванні діяльності Гонтаревої. Він закликав США ввести персональні санкції проти корумпованого керівництва Нацбанку, заарештувати їх активи на зарубіжних рахунках і повернути їх до бюджету України.

Раніше Сергій Тарута прокоментував дипломатичну стратегію України і демарш дипломатичної делегації України на засіданні Генасамблеї ООН. Засновник партії “ОСНОВА” зазначає, що важливо не тільки демонструвати свою принципову позицію, але і – заради українського народу, заради людей – активніше вступати в переговори.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE