Politerno > Україна і світ > “Самопоміч” вимагає від Порошенка звільнити Муженка, Полторака і Матіоса

“Самопоміч” вимагає від Порошенка звільнити Муженка, Полторака і Матіоса

  • 30 Вересня, 2017
  • 1719 Переглядів
  • 0

Фракція “Об’єднання  “Самопоміч” вимагає розслідування і публічного судового процесу над представниками вищого військового керівництва, які безпосередньо відповідають за зберігання боєприпасів, йдеться в заяві на офіційному сайті політсили.

Про це повідомляє Іnforesist.org.

Якщо протягом двох років злітали в повітря чотири склади боєприпасів (Калинівка, Балаклія, Маріуполь, Сватове), то можна скільки завгодно звинувачувати у цьому Росію, диверсантів, але починати треба з того, хто відповідає за оборону і безпеку держави, як можна довіряти оборону держави тому, хто не здатний убезпечити патрони з тилу”, – сказано в заяві “Самопомочі».

У політсилі наголошують, що навіть один вибух складу боєприпасів мав привести до публічного процесу над злочинцями або некомпетентними службовцями. Чотири інциденти – це вже відвертий саботаж безпеки і оборони, за який має нести відповідальність керівництво високого рівня. Тим більше, що за роки війни уряд не зміг побудувати жодного заводу з виготовлення боєприпасів. Відсутність розслідувань – показник злочинної недбалості військової прокуратури і СБУ, – вважають в “Самопомочі”.

Як сказано в заяві, фракція “Об’єднання “Самопоміч” вимагає від Порошенка:

– негайної відставки керівників Генерального штабу і Міністерства Оборони;

– негайної відставки військового прокурора;

– розслідування та публічного судового процесу над представниками вищої ланки управління, які безпосередньо відповідають за використання коштів на утримання і утилізацію боєприпасів.

Крім цього, “Самопоміч” вимагає звіту про використання коштів, виділених на сектор безпеки та оборони в 2014-2017 роках, а також аудиту складів зброї, який готові здійснити депутати різних фракцій, щоб надати суспільству об’єктивну інформацію і розрахувати необхідне фінансове забезпечення для утилізації і безпеки озброєння.

Також Фракція “Самопоміч” вимагає від президента публічного звіту в парламенті про стан сектору безпеки і оборони та його адекватності загрозам безпеки держави.

Як повідомлялось, партія “Батьківщина” вимагає термінової доповіді керівників силових структур у Верховній Раді України у зв’язку з пожежею і вибухами на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області

Читайте також: Юлія Тимошенко: В Україні склади зі зброєю підривають, щоб приховати сліди (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE