Politerno > Україна і світ > Українська команда виборола 14 медалей на “Іграх Нескорених”

Українська команда виборола 14 медалей на “Іграх Нескорених”

  • 1 Жовтня, 2017
  • 1453 Переглядів
  • 0

Збірна України завоювала 14 медалей на “Іграх Нескорених”, що завершилися в Канаді.

Про це йдеться на офіційній сторінці української команди у Facebook.

“Наша збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених. І завершила просто фантастично вдало – 14 медалей (8 золотих, 4 срібла і 2 бронзи)! З огляду на те, що наша команда – одна з найменших – усього 15 чоловік основного складу, то хочеться вірити, що команда #InvictusGamesTeamUkraine переконала весь світ, наші військові – сильні духом і тілом і ніколи не піддаються ні ворогам, ні життєвим обставинам!”, – йдеться в повідомленні.

Найрезультативнішим спортсменом української збірної став Павло Будаєвскій – він завоював 4 золоті медалі в плаванні.

“Ігри Нескорених” (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в параолімпійському стилі, засновані принцем Уельським Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків.

Україна в 2017 році вперше отримала право взяти участь в “Іграх Нескорених”, як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід під час виконання завдань в рамках АТО. Разом з Україною в цьому році в “Іграх Нескорених” також дебютувала збірна Румунії.

Чому Україна бере участь у цьому проекті

Насправді все досить банально – на території нашої країни, йде повноцінна війна, у якій Україна виборює своє право на життя та на незалежність. Звичайно, і ми це маємо розуміти, є багато захисників вітчизни, які ціною свого здоров’я захищають цілісність нашої держави. А дехто не тільки фізичними враженнями, а і смертю…

На жаль, ми – не країна першої величини, де таким бійцям приділяють велику увагу та всіляко допомагають жити після всього пройденого. Тому участь у таких змаганнях для військовослужбовців є основним джерелом привернути увагу до себе чи до своєї проблеми.

“За даними головного управління військової служби правопорядку ЗСУ, за час проведення АТО майже 5000 українських військових отримали поранення різного ступеня важкості. Проблема реабілітації військовослужбовців-учасників АТО із серйозними пораненнями є гострим соціальним питанням. Велике значення також має питання зміни ставлення соціуму до людей з обмеженими можливостями.

Такі люди й досі потерпають від зневаги, забобонів і страхів, які обмежують їм доступ до успішної роботи, навчання та розвитку. Військові не є винятком. “Ігри нескорених” мають на меті подолати стереотипи у ставленні до військовослужбовців з інвалідністю, змінивши їх на відчуття гордості та поваги до людей, котрі мають унікальний досвід”, – саме так описується важливість цих змагань на сайті української команди Invictus Games 2017.

15 українських спортсменів змагалися в таких видах спорту як атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах та велоспорт на шосе.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE