Politerno > Україна і світ > “Білі хакери” від Apple створять в Україні центр кібербезпеки

“Білі хакери” від Apple створять в Україні центр кібербезпеки

  • 1 Жовтня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

Хакери будуть розробляти нову кіберзброю, методи кібершпіонажу і запобігання кіберзагроз. Фото: facebook.com/ukroboronprom

Найкращі “білі хакери” форуму HackIT-20, яких у суботу, 30 вересня, відзначив співзасновник Apple Стів Возняк у Києві, будуть залучені до створення в Україні кібербезпекового центру за стандартами НАТО.

Про це повідомила прес-служба “Укроборонпрому” на офіційній сторінці концерну у Facebook.

Як зазначається, у рамках форуму з кібернетичної безпеки HackIT-2017 пройшли змагання експертів інформаційної безпеки, так званих “білих хакерів”, найкращі з яких будуть залучені у проекті Cyber Guard. Цей проект має на меті створення в Україні кібербезпекового центру за стандартами НАТО. Хакери будуть залучені також в інших проектах, зокрема працюватимуть над розробкою новітньої кібернетичної зброї, методів кібершпигунства та запобігання кіберзагрозам.

Як повідомлялося, форум HackIT-2017 проходив з 23 по 30 вересня у Харкові та Києві. Учасниками марафону з пошуку уразливих місць у програмних продуктах стали 30 “білих хакерів” з усього світу, в тому числі з України, Франції, Німеччини, Швеції, Пакистану, Індії, Єгипту, Бельгії, США, Нідерландів. Один з масштабніших заходів в Україні для IT-спільноти завершився брифінгом за участі співзасновника Apple – Стіва Возняка.

Брифінг, який пройшов на базі підприємства “Укроборонпрому” – ДП “Антонов”, підсумував результати кіберфоруму, метою якого стало кардинальне підвищення рівня кібербезпеки України. “Росіяни втручаються у суверенні державні процеси інших країн по всьому світу, ці данні були доведені багатьма розвідками світу. Наступна війна буде кібервійною, для цього вже розроблено досить багато кіберзброї”, – прокоментував під час брифінгу у Києві Стів Возняк рівень загрози.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE