Politerno > Україна і світ > Одна з поправок до судової реформи може звільнити Януковича від відповідальності – Найєм

Одна з поправок до судової реформи може звільнити Януковича від відповідальності – Найєм

  • 3 Жовтня, 2017
  • 1482 Переглядів
  • 0

Поправка від Андрія Лозового суттєво зменшує терміни розслідування кримінальних справ

Деякі положення закону про судову реформу можуть стати підставою для звільнення колишнього президента України Віктора Януковича від кримінальної відповідальності, заявив депутат Верховної Ради Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий вніс поправку до законів про судову реформу, які фактично звільняють від кримінальної відповідальності Януковича, а також виводять з-під процедури спецконфіскації всі капітали його оточення.

“Поправка “радикала” зменшує терміни розслідування кримінальних справ – до 3-х місяців злочину середньої тяжкості і до 6-и місяців тяжких та особливо тяжких злочинів. Оскільки ця правка поліпшує становище особи, яка вчинила злочин, вона буде мати зворотну силу. При цьому відлік строку буде йти не з моменту, коли злочинцеві вручають підозру, а з моменту реєстрації виробництва”, – зазначив Найєм.

Він підкреслив, що таким чином зможуть закривати вже відкриті кримінальні провадження.

“Крім цього, така правка стане фактором тиску на органи слідства. Слідчі елементарно не будуть відкривати виробництво з особливо тяжких злочинів оскільки не зможуть гарантувати їх розкриття у такі короткі терміни”, – написав депутат.

Як повідомлялось, Верховна Рада проголосувала законопроект №6232 про зміни до господарського та цивільного процесуальних кодексів, а також кодексу адміністративного судочинства та інших законодавчих актів. Законопроект підтримали 234 депутати.

Як повідомив в інтерв’ю журналістам член фракції Сергій Власенко, так звану судову реформу продавили у парламенті «через тиск на народних депутатів, через кримінальні справи, які повідкривали проти парламентарів і які було нівельовано за це голосування».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE