Politerno > Україна і світ > Стало відомо скільки отримали за вересень провідні борці з корупцією Корчак і Ситник

Стало відомо скільки отримали за вересень провідні борці з корупцією Корчак і Ситник

  • 4 Жовтня, 2017
  • 1517 Переглядів
  • 0

Заробітна плата керівника НАЗК близько $ 8000 в місяць

На сайті НАЗК (Національне агентство по запобіганню корупції) з’явилися повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Наталії Корчак, глави вищезгаданого агентства та Артема Ситника, директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Згідно ч. 1 ст. 52 закону України “Про запобігання корупції”, в разі зміни в майновому положенні, а саме – отримання доходу або придбання майна на суму, що перевищує 50 мінімальних заробітних плат (на 1 січня 2017 року – 3200 грн), суб’єкт в 10-денний термін з моменту отримання доходу зобов’язаний повідомити про це Національне агентство.

Борці з корупцією вказали свої зарплати на основному місці роботи за вересень місяць 2017 року. Виявилося, що Наталі Корчак було нараховано 211 тис. 946 грн, а Артему Ситнику – 125 тис. 946 гривень.

Відзначимо, що рік тому Корчак отримала за вересень 183 тис. 790 грн, а Ситник – 122 тис. 600 грн. Протягом року заробіток цих чиновників коливався в районі декількох десятків тисяч гривень.

Розборки в НАЗК

В принципі спочатку так і було задумано при створенні НАБУ і НАЗК, що високі зарплати передбачені для запобігання отриманню хабарів. Однак, коли став відомий справжній розмір заробітку Наталії Корчак (з вересня по кінець грудня минулого року вона отримала більш ніж 700 000 гривень) – народний депутат від БПП Сергій Лещенко написав листа міністру внутрішніх справ Арсену Авакову про невиправдане нарахування зарплат і премій.

Сам же глава МВС доповів прем’єру Володимиру Гройсману, що йому прийшло кілька запитів про внутрішні розборки і корупцію в Національному агентстві з питань запобігання корупції. У свою чергу Гройсман відповів коротко: “Я давно сказав свою думку – керівництво НАЗК не в адекваті”. Пізніше він уточнив, що мав на увазі неявку Корчак для звіту на засіданні Кабміну.

Незважаючи на те, що стільки людей незадоволених роботою НАЗК і зокрема Наталією Корчак, сама вона сказала, що у відставку подавати не збирається.

Що у неї в декларації?

До речі, що стосується електронної декларації Наталії Корчак за 2016 рік, то вона отримала 1,3 млн. грн. зарплати в НАЗК. Ще понад 57 000 гривен Корчак нарахували в Національній академії прокуратури України. Готівкою Наталія зберігає $ 12 000.

У власності Корчак знаходиться квартира в Києві площею 88,3 кв. м і половина ще однієї квартири в столиці площею 37,58 кв. м. Друга частина належить її синові. Цікаво, що Корчак володіє трьома паркувальними місцями для авто, але самі машини відсутні в декларації глави НАЗК і членів її сім’ї.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE