Politerno > Україна і світ > Сергій Соболєв назвав президентський законопроект по Донбасу “вершиною цинізму”

Сергій Соболєв назвав президентський законопроект по Донбасу “вершиною цинізму”

  • 5 Жовтня, 2017
  • 1589 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” не голосуватиме за законопроект про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях, оскільки він є вершиною цинізму.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Батьківщина” Сергій Соболєв з парламентської трибуни.

За його словами, найбільш цинічною є позиція профільного Комітету ВРУ, який доповідає цей законопроект.

Зокрема, як зауважив політик, резолюція ООН, на яку посилаються, готувалася Російською Федерацією з однією метою – узаконити Мінські угоди.

“Більше того, в той самий день була заява Міністерства закордонних справ України, у якій зазначалося, що вершиною цинізму є з боку країни-агресора подавати резолюцію Радбезу ООН. Це ви хочете узаконити? Це ви хочете внести як зміни до закону?” – запитав депутат від “Батьківщини”.

Окрім того, зауважив він, стаття  9 «пропонує створення якогось ефемерного органу, за яким далі  буде незрозуміло яка відповідальність».

“Ще більш цинічною є спроба через три роки військової агресії РФ узаконити указ, якого не існує в природі: дати дозвіл на використання Збройних сил. Це прямий шлях десяткам тисяч наших воїнів до суду в Гаагу, дії яких протягом трьох років фактично визнаються незаконними”, – сказав парламентар.

Усе, що відбувається сьогодні в сесійні залі парламенту, зазначив Сергій Соболєв, нагадує голосування фракцій Партії регіонів разом із комуністами за законопроект про особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей, яким узаконили тероризм на території Луганська і Донецька, яким дозволили створювати підрозділи так званої народної міліції, свої суди та свої прокуратури.

“Фракція “Батьківщина” не голосуватиме за цю вершину цинізму, яку пропонують. Ми готові підтримати у першому читанні альтернативний законопроект, щоб доопрацювати його, зазначивши всі найважливіші моменти щодо Росії як країни-агресора. У документі повинно бути вказано про окупований Крим та всі окуповані території», – наголосив перший заступник керівника фракції “Батьківщина”.

Читайте також: Країна має сказати “Ні!” тиску, залякуванням і знищенню владою інакодумців, – Сергій Соболєв (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE