Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав закон про особливі умови в ОРДЛО

Порошенко підписав закон про особливі умови в ОРДЛО

  • 7 Жовтня, 2017
  • 1453 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко підписав закон №2167-VIII “Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей”.

Про це 7 жовтня повідомили у прес-службі глави держави.

Нагадаємо, що цей документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу вступає в силу тільки “після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону, зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України”.

У прес-службі зазначають, що даний закон також визначає, що Україна в прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається прихильною мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей на основі принципів і норм міжнародного права та статуту ООН.

Також в законі зазначено, що суверенітет України поширюється на всю її територію, яка в межах міжнародно-визнаних кордонів є цілісною і недоторканною.

“Закон створює і необхідні умови для розгортання в окремих районах Донецької і Луганської областей миротворчої операції ООН, зокрема з урахуванням постанови Верховної Ради України від 17 березня 2015 № 253-VIII “Про схвалення звернень від імені України до Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй і рада Європейського Союзу щодо розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки”, – сказано в повідомленні.

Як повідомлялось, 6 жовтня Верховна рада України на рік продовжила дію закону про особливий порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), який повинен був втратити чинності 18 жовтня 2017 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE