Politerno > Україна і світ > Тіллерсон “страшно ненавидить” постпреда Сполучених Штатів при ООН – The New Yorker

Тіллерсон “страшно ненавидить” постпреда Сполучених Штатів при ООН – The New Yorker

  • 7 Жовтня, 2017
  • 1397 Переглядів
  • 0

Держсекретар США Рекс Тіллерсон “страшно ненавидить” постійного представника країни при ООН Ніккі Хейлі за її рішучі дії у всесвітній організації з питання протидії КНДР.

Про це повідомив американський тижневик The New Yorker.

За даними видання, Хейлі виконує роль головного дипломата США, хоча формально визначає зовнішню політику Тіллерсон.

Останнім часом Хейлі вдалося домогтися одноголосної підтримки резолюції Ради Безпеки ООН, яка запроваджує нові санкції відносно Пхеньяну. Постпредові вдалося переконати членів Радбезу вчинити жорстко, і це посіяло ворожнечу між нею і Тіллерсона.

“Ніккі вдалося це зробити: вона домагається успіху в питанні протистояння КНДР, – наводить видання слова одного з представників адміністрації високого рангу. – Рекс її ненавидить. Він просто страшно ненавидить її”.

Раніше видання Foreign Policy також повідомляло, що у держсекретаря Тіллерсона з’явився небезпечний конкурент, що мітить на його місце.

Зокрема, як повідомляє Foreign PolicyМісце держсекретаря США Рекса Тіллерсона в даний час неофіційно зайняла постпред США при ООН Ніккі Хейлі.

Як зазначає видання, Тіллерсон став непомітний останнім часом і навіть не зробив заяви з ядерного випробування Північної Кореї.

При цьому Хейлі зробила не тільки заяву по КНДР, але і розкритикувала ядерну угоду з Іраном, яку президент США Дональд Трамп вважає невдалою.

У Держдепартаменті сказали, що держсекретар попрямував до Техасу через ураган “Харві”, але все одно виконує робочі обов’язки.

За словами одного чиновника в уряді США, Хейлі дійсно може замінити Тіллерсона.

“Є дуже серйозні чутки – ще з минулого тижня – що він йде, а вона займе його місце”, – зазначив чиновник.

Співробітники Держдепартаменту називають цю ймовірну ситуацію Rexit, на мотив Brexit – виходу Великобританії з ЄС.

Раніше The Washington Post повідомляло, що Трамп все більше розчаровується в Тіллерсона. За даними видання, у Трампа і Тіллерсона відбулися розбіжності з питань чисельності військ США в Афганістані, а також по блокаді Катару і Куби.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE