Politerno > Україна і світ > Україна не має друзів, є лише вороги та конкуренти, – Степан Хмара (Відео)

Україна не має друзів, є лише вороги та конкуренти, – Степан Хмара (Відео)

  • 8 Жовтня, 2017
  • 1558 Переглядів
  • 0

Якщо на східному кордоні в України є лютий та запеклий ворог – Росія, з яким ми ніколи не будемо в мирі, то на заході ми маємо конкурентів, а не друзів. Адже через руйнування банківської системи України вона стає повністю відкритою для західних товарів, а наше виробництво паралізується.

Таку думку висловив Герой України та дисидент Степан Хмарана телеканалі ZIK.

Нацбанк, це мабуть єдина українська інституція, яку безперервно, у прямому сенсі цього слова, хвалить західна преса. Адже навіть були надруковані величезні матеріали у New York Times та Bloomberg на цю тему. І Степан Хмара на цей аргумент від ведучої програми Тетяни Даниленко сказав, що в України є вороги та конкуренти.

“А ви не розумієте, чому? А друзів ми не маємо. У нас є вороги і конкуренти. На сході, це лютий та запеклий ворог – Росія, з яким ми ніколи не будемо в мирі. Поки вона не розпадеться і не буде звужена до своїх етнічних меж, тобто до не чорноземної смуги, це триватиме ще довго. І добре буде, якщо вона залишиться в не чорноземній смузі, тоді можливо росіяни стануть нормальними людьми, мізковитими. Бо інакше, з ними немає про що говорити”, – прокоментував Хмара.

Щодо західних партнерів, то він вважає, що їх цікавить лише фінансовий бік, адже українська влада не може зайняти принципової позиції.

“На заході ми маємо конкурентів, а не друзів. Адже українські банки практично всі майже зруйновані. Так, через банківську систему руйнуються конкуренти і Україна стає повністю відкритою для західних товарів, а наше виробництво паралізується, хоча мало б бути навпаки. Ми мали б обмежуватися тільки критичним імпортом, проте завозимо все, навіть шкарпетки, адже навіть не всі вони у нас виробляються”, – сказав він.

Та додав: “Звичайно, що це є свідома політика влади. І саме наша нинішня владна верхівка не може зайняти принципової позиції. Бо, якщо спробує щось сказати, то їй одразу нагадають про те, де лежать її гроші, а переважно це офшори. Тому тихенько мовчатимуть, щоб ніхто не закрив доступу до них”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE