Politerno > Україна і світ > “Єврооптимісти” заявили, що Парубій порушив регламент, підписуючи закон про Донбас

“Єврооптимісти” заявили, що Парубій порушив регламент, підписуючи закон про Донбас

  • 7 Жовтня, 2017
  • 1463 Переглядів
  • 0

Міжфракційна група “Єврооптимісти” заявила, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей з порушеннями.

Про це “Єврооптимісти” повідомили у Facebook.

 “В п’ятницю Андрій Парубій необґрунтовано завчасно закрив засідання, а також підписав законопроект 7164 одразу після його прийняття, порушивши процедури, що закладені в регламенті та імперативні норми про строки”, – йдеться у повідомленні.

За словами групи, згідно з регламентом, спікер ВР підписує поданий на підпис закон не раніше двох і не пізніше п’яти днів з дня його подання. Тому, як заявляють депутати, підписуючи закон у день його прийняття, Парубій обмежив право народних обранців у дводенний строк звернутися до голови ВР з обґрунтованою пропозицією про внесення уточнень до прийнятого закону.

“На нашу думку, такі грубі порушення регламенту нівелюють та підтривають довіру до вищого законодавчого органу і є неприпустимими. Саме тому ми вимагаємо від регламентного комітету принципово поставитися до порушення регламенту та вжити всі необхідні заходи передбачені законодавством”, – наголосила група.

Як повідомлялося, спікер Верховна Ради Андрій Парубій підписав закон про продовження дії особливих умов місцевого самоврядування в ОРДЛО 6 жовтня, тобто у день прийняття закону нардепами.

Народний депутат “Свободи” Юрій Левченко наполягає, що спікер не мав права підписувати цей документ, оскільки не пройшло двох днів на можливе оскарження закону.

Читайте також: Що ще готові прийняти депутати, якщо їм заплатять? – Касьянов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE