Politerno > Україна і світ > Доки влада дивиться на економіку, як на власність, рівні умови для бізнесу неможливі, – експерт (Відео)

Доки влада дивиться на економіку, як на власність, рівні умови для бізнесу неможливі, – експерт (Відео)

  • 9 Жовтня, 2017
  • 1264 Переглядів
  • 0

В Україні є зрощення бізнесу і політики. І поки їх не буде розірвано, жодна реформа працювати не буде.

Про це на телеканалі ZIK заявив політичний експерт Олександр Солонтай.

Нещодавно під час зустрічі із представниками бізнесу Прем’єр-міністр України заявив, що ініціює створення законопроекту, який передбачатиме кримінальну відповідальність для правоохоронців за надмірний тиск на бізнес.

“За найпозитивнішого сценарію це може означати, що нарешті зрозуміють, що СБУ створене взагалі не для того, щоб влазити в бізнес, а має займатися виключно контррозвідувальною безпековою функцією. Там взагалі не повинно бути такого поняття як “економіка”, – вважає Олександр Солонтай.

На його думку, цілком імовірно, що буде створено відповідний компетентний орган із завданням стати охоронцем інтересів бізнесу.

“Але все це звучить трохи фантасмагорично. Тому що члени уряду, парламенту і навіть наш Президент – це люди, які паралельно ведуть бізнес-діяльність. І до того часу, поки одні державні діячі дивляться на українську економіку за принципом “це моє, а це – не моє”, неможливі рівні умови для бізнесу”, – пояснює експерт.

За його словами, тут від самого початку закладено конфлікт інтересів.

“Зараз є зрощення бізнесу і політики. Поки цього не буде розірвано, інституційна реформа установ і організацій на повну працювати не може. В першу чергу, тут винуваті ті самі представники правоохоронних органів, що не саджають людей, у яких при владі присутній конфлікт інтересів, які реалізовують різні схеми та збагачуються за рахунок цього”, – зауважив політолог.

Проте, на його думку, найгіршим є те, що у нас влада є інструментом і механізмом створення бізнесу, через що політику в Україні називають “одним з найбільш високоліквідних бізнесів”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE